A-capella met ballen bij GUO Oisterwijk

Op de laatste GUO-voorstelling dit seizoen zet Organisatie voor Podiumkunst Groeten Uit Oisterwijk de zangstemmen van mannen-popseptet TouchDown en vrouwen-wereldmuziekkwartet Nopsie Natropje centraal.

Dit a-capella dubbelconcert vindt plaats op zaterdag 10 mei in De Kunstkring in Oisterwijk. Het concert begint om 20.00 uur. Een 'afterglow'-meezingfeest voor artiesten en bezoekers sluit direct aan op dit dubbelconcert. Tot zondag 20 april zijn er nog tickets te reserveren via de GUO-foon: 013-5210175.

TouchDown
TouchDown
brengt een veelzijdig melodieus pop-repertoire, van ontroerende ballads uit de zeventiger jaren tot het swingende werk van nu. Sinds hun ontstaan in 1998 drongen deze zeven zangers al snel door tot de a-capella poptop van Nederland. Juryrapporten reppen van een frisse uitstraling, zelfbewuste, spetterende performance, aanstekelijk verfijnde arrangementen, grote ritmische en muzikale expressiviteit. Of, zoals een jurylid het kernachtig uitdrukte: 'A-capella met ballen'.

Nopsie Natropje
Ook a-capella, maar dan van een heel andere orde, brengt het kwartet Nopsie Natropje. Sinds 1996 zingen deze vier vrouwen uit Tilburg een repertoire dat ruim genomen is te vangen onder de noemer wereldmuziek. Met liedjes uit zowat alle continenten nemen ze hun publiek mee op hun muzikale wereldreis. Behalve aan hun repertoire besteedt het kwartet bijzondere aandacht aan hun uitdossing. Zo hullen ze zich regelmatig in wonderlijke wereldbollen met oogstrelende kijkkastjes.

Workshop popzang
Voor liefhebbers die onder professionele, bezielende begeleiding aan hun zangkwaliteiten willen schaven, begint op 10 mei de dag al om 13.00 uur 's middags. Dan start in De Kunstkring een workshop popzang door wereldster Chris Brooker van The Flying Pickets. GUO schotelt deelnemers een all-in programma voor, inclusief workshop, bezoek aan avondconcert met meezingfeest, buffet en consumpties. Snelle beslissers kunnen zich nog aanmelden via de GUO-foon voor de laatste twee open plaatsen. Daarna is deze workshop met dertig deelnemers 'volzet'. Info GUO-foon : 013 - 5210175 Website : www.do.nl/guo E-mail : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.