Weekend van de Volksmuziek in
't Folk met o.a. Balbrozijn en Tref

Het Muziekcentrum in Dranouter, 't Folk, viert zaterdag 26 en zondag 27 april het Weekend van de volksmuziek. Er zijn een aantal interessante activiteiten en concerten door Balbrozijn en Tref.

Zaterdag 26 april
Tussen 17 en 19 uur komt de uitzending Rans van Radio Klara live vanuit 't Folk.
Tussen 20 en 21 uur is er een optreden van leerlingen van de Volksmuziekschool van de Westhoek. Al anderhalf jaar kunnen liefhebbers van volksmuziek hun favoriete instrument leren bespelen in de Volksmuziekschool voor de Westhoek, een experiment van de Stedelijke Academie voor Muziek en Woord van Ieper. Onder begeleiding van Wim Claeys (accordeon), Stefan Timmermans (Vlaamse doedelzak) en Jaak Devuyst (draailier) zijn de leerlingen al danig gevorderd dat ze klaar zijn om een optreden te verzorgen.
Vanaf 21 uur is er dan Boombal met Balbrozijn en gasten. Eén keer per maand is er in De Centrale in Gent het Boombal, georganiseerd door Wim Claeys. Voor deze speciale gelegenheid leent 't Folk dat succesvolle concept. Balbrozijn zorgt voor dansmuziek. Balbrozijn is: Wim Claeys, Stefan Timmermans, Wouter Vandenabeele en Tom Theuns. (21u - Concertzaal - 3 € (concert + bal) )

Zondag 27 april
vanaf 10 uur:
Vlamo (Vlaamse Amateurmuziekorganisatie vzw) organiseert een wedstrijd voor accordeon in het klassieke en lichte genre voor accordeonisten uit de provincies Antwerpen, Limburg, Vlaams Brabant, Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest die lid zijn van Vlamo. Info over dit kampioenschap op 056/21.72.34
Vanaf 20 uur is er een concert van Tref. Didier Laloy en Wim Claeys leerden elkaar kennen op een stage voor diatonisch accordeon in 't Eynde in 1998. Claeys organiseerde ze en Laloy gaf les. Uit de nachtelijke jamsessies groeide een wederzijdse interesse voor repertoire en techniek. Beiden maken ze van hun instrument, diatonisch accordeon, hun full-time bezigheid. In maart 2001 kwam de eerste cd van Tref, 'Accordéon Diatonique' uit. De groepsklank wordt verrijkt met percussionist Frédéric Malempré. De cd werd door Klara geselecteerd voor Klara's Publieksprijs 2001, in de categorie Wereldmuziek en tijdens de Klaradag op december door de luisteraars uitverkoren tot de beste cd van het jaar 2001 !! De muziek van Tref bestaat uit een mix van traditionele West-Europese muziek en eigen composities in de stijl van deze muziek. De musici nemen in hun arrangementen de grootst mogelijke vrijheid, alles mag en alles kan, zolang hun gevoel het toelaat. Zo komen ze op basis van traditionele muziek tot een moderne verrassing en verrassende uitvoering.
(20.00 - Concertzaal - 8 € vvk /10 € add )