Derde editie talentenjacht Mundial & scholen

Het ROC Midden-Brabant en het Midden Brabant College organiseren in samenwerking met Novib en Festival Mundial op zondag 23 maart voor de derde maal de WereldTalentenDag. Deze talentenjacht voor scholieren van het ROC en het MBC vindt vanaf 13:00 uur plaats in de Kleine Zaal van Popcentrum 013.

Het idee achter de WereldTalentenDag is het bieden van een podium voor jonge talenten van de betrokken scholen. De meest spraakmakende acts krijgen een plek in het programma van het Slotweekend van Festival Mundial op 14 en 15 juni in het Tilburgse Leijpark. Op de WereldTalentenDag komen vele stijlen muziek en dans aan bod. Van rock tot hip hop en van Afrikaanse percussie tot streetdance.

Een nieuw onderdeel dit jaar is de presentatiewedstrijd. Elke act wordt op een eigen creatieve wijze aangekondigd door een presentator. Een vakkundige jury beoordeelt zowel de artiesten als de presentatoren.

De winnaars kunnen rekenen op een mooi prijzenpakket met als hoogtepunt een optreden tijdens het Slotweekend van Festival Mundial. De prijsuitreiking wordt gedaan door de winnaar van vorig jaar, de band Why George? Na afloop van de talentenjacht is er een open podium.

De samenwerking tussen ROC-MBC en Festival Mundial ontstond vier jaar geleden om scholieren meer in aanraking te brengen met kunst en cultuur. Dit resulteerde in een eigen podium op het Slotweekend van Festival Mundial. In 2001 werd besloten een deel van de programmering van dit podium te vullen met talent uit de eigen scholen. Om de meest kwalitatieve en originele acts te kunnen selecteren werd de WereldTalentenDag in het leven geroepen. Het ROC Midden-Brabant en het Midden Brabant College hebben samen 17.000 leerlingen met meer dan 100 verschillende nationaliteiten. Zij vormen dus letterlijk een wereld vol talent.
www.festivalmundial.nl