Succes voor Oisterwijks barbershopkoor The Singing Pearls

Oisterwijks barbershopkoor The Singing Pearls heeft tijdens de Internationale Barbershopconventie in Veldhoven de 'most improvement award' gewonnen. Het creme de la creme van Barbershopkoren en kwartetten uit Amerika, Engeland, Duitsland, Zweden, Ierland en Nederland streden vorig weekeinde om de hoogste scores.

Het nu vierendertig leden tellende barbershopkoor The Singing Pearls had van de Nederlandse vrouwenbarbershopkoren de meeste vooruitgang geboekt. "The most improvement award" werd uitgereikt aan Mario Lamers, de musical director. Categorie├źn als music, singing zijn in twee jaar tijd onder zijn leiding sterk verbeterd.
Het onderdeel "presentation", wat zo belangrijk is voor het barbershop zingen, leverde een tiende plaats op in de totaalscore van de Nederlandse koren. Koorlid Yvonne Batenburg, die cursussen volgde in "stage presentation" bij o.a. buitenlandse coaches mag de toename van deze waardering zeker op haar naam schrijven.

The Singing Pearls blijven streven naar kwaliteit wat resulteert in een strenger aanname beleid van nieuwe koorleden. Ook de zittende garde krijgt regelmatig extra coaching van top-dirigenten uit het Nederlandse en buitenlandse circuit. Desalniettemin stralen the Singing Pearls uit dat het Barbershop zingen ontzettend leuk is om te doen. Hard werken en na afloop van de repetities is er altijd de "afterglow". Bij een drankje wordt heerlijk informeel samen gezongen of er wordt spontaan een kwartet gevormd.
Nieuwe leden krijgen een "buddy" en worden meegenomen in de kunst van het vierstemmig a-capella zingen.

Het Oisterwijkse koor heeft inmiddels twee barbershopkwartetten voortgebracht, waarvan Maudy van der Meer (baritone), Dory Rats (lead), Marlene Albers (tenor) en Mies du Maine "Coincedence" vormen en de eer hadden om de Internationale Conventie van Holland Harmony te openen als mike-warmers. Zelfverzekerd zongen zij de ballades "Irish Lullaby" en "Don't cry little girl".
Contactpersoon: Anneke Dam 013-5210175