Image

Image

Image
Finbar Furey ontwikkelt een 'open' capo voor gitaristen

De Varichord is een nieuw revolutionair accessoire voor die gitaristen die originele akkoorden en open stemmingen op een eenvoudige wijze willen spelen. Het is ontwikkeld door de Ierse piper/gitarist/zanger Finbar Furey.

De Varichord is een klein, handzaam apparaatje, gemakkelijk in gebruik en in staat om elk akkoord plus honderden variaties mogelijk te maken. Het is een soort van 'open' capo met een bereik van 4 en zelfs 5 fretten boven aan de gitaarhals.

De Varichord geeft op deze manier meer dan 1000 mogelijke akkoord-vormen. Alle 12 meest voorkomende toonzettingen en gerelateerde mineurs, septen enz zijn gemakkelijk te spelen zonder nieuwe vingerzettingen te hoeven leren, wat tot nu toe noodzakelijk was bij het bij het spelen in open stemmingen.

De Varichord kan gebruikt worden voor het spelen van barre-akkoorden en in combinatie met de gewone capo wordt het eenvoudig om de meest complexe stemmingen te spelen. Voor de 'live-muzikanten' is het nu simpel om wisselende stemmingen in een nummer zeer snel te volgen zonder het voortdurend moeten stemmen.

Omdat de Varichord slechts die snaren vasthoudt die je kiest, blijven de overige snaren achter of voor dit apparaatje gewoon bespeelbaar wat ongekende mogelijkheden geeft omdat je dan natuurlijk meer vingers 'vrij' hebt. Het apparaatje kost 30 pond inclusief verzendkosten en is te bestellen via internet: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.