Thé Lau: 'Ik voel me verlost van een keurslijf'

Eindelijk kan hij doen waar hij zin in heeft. Zanger Thé Lau (50) is blij dat hij afgelopen weekeinde heeft bekendgemaakt te stoppen met zijn band The Scene. Hij voelt zich ,,verlost van het rock-keurslijf'', dat hem al jaren beknelde in zijn muzikale ontwikkeling. Lau zit vol plannen, vertelde hij gisteren tegen het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP): ,,Ik wil met een pianist naar Parijs, ik wil solo optreden in New York.''

,,Het was een pijnlijke beslissing om te stoppen met The Scene, maar ik zag er echt geen toekomst meer in,'' aldus Lau over de breuk. Dit voorjaar debuteerde de zanger solo met de cd De God van Nederland die lovende reacties kreeg. Hij kreeg bij Sony een contract voor nog twee solo-cd's.

Dranouter
In de zomer toerde hij met een nieuwe band langs Nederlandse popfestivals én het Dranouter Folkfestival. Daar speelde hij op zaterdagavond de 'kleine concerttent' plat, die tot de nok gevuld was met vijfduizend bezoekers, terwijl tegelijkertijd in de grote concerttent toch de populaire Ozark Henry op het podium stond.

Uiteindelijk kwam The Scene steeds meer op de achtergrond te staan. ,,Ik kwam laatst van een interview waar me werd gevraagd of de band nog bestond. Toen besloot ik dat het tijd was om er een einde aan te maken'', aldus de zanger.
Hij gelooft niet dat The Scene zonder hem nog toekomst heeft. Lau: ,,The Scene zonder mij is net zo triest als Queen zonder Freddy Mercury. Ik heb de hele band opgericht. De band kan niet zonder mij.''

Lau's solo-agenda is al aardig volgeboekt. In december doet hij een duet met zangeres Sarah Bettens van K's Choice en tot en met maart toert hij langs Belgische en Nederlandse theaters. Tussendoor doet hij nog mee aan een eerbetoon aan Ramses Shaffy en daarna staan alweer de poppodia en zomerfestivals op het programma.