Verhaal aan de Waal: origineel bluesfestival

Bluesfestival Verhaal aan de Waal vindt net als vorig jaar plaats in Doornroosje in Nijmegen, op vrijdag 20 september.De deelnemende bands zijn Bone Lazy, The Touch en Blues Clinic, alledrie uit Nijmegen, Mister X uit Den Haag en Al @ Work uit Utrecht. Kaarten a 10 euro zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Kroese aan de Molenstraat, de VVV en via www.doornroosje.nl. Informatie over de bands en het festival: www.verhaalaandewaal.nl

Het festival is vorig jaar voor het eerst gehouden en was een groot succes. Dit jaar wordt het samen met Cultureel Centrum De Lindenberg en met Doornroosje georganiseerd. Het festival werkt vanuit het volgende idee: Een goede bluescompositie heeft altijd een bijzonder maar vooral persoonlijk verhaal. Vandaar dat de organisatie - die zich voorgenomen heeft de jeugd te laten kennis maken met de blues - jongeren uitnodigde hun eigen levensverhaal op te schrijven. Die verhalen werden vervolgens omgezet in liedteksten. Daarop gingen vijf bluesgroepen aan de slag om de teksten op muziek te zetten.

Dertig op die manier ontstane nummers worden ten gehore gebracht tijdens het festival. Tijdens het festival worden en live-opnames gemaakt; de beste opnamen worden op CD gezet; Van het geheel wordt een video presentatie gemaakt.
Deelnemers vanaf 17 jaar kunnen aan de workshops 'Tekst Schrijven' deelnemen, begeleid door mensen van de Lindenberg, Doornroosje en de mensen uit de Nijmeegse blueswereld. Daarnaast worden workshops gestart over ondermeer festival organiseren.