Blueszanger en -pianist Rosco Gordon overleden

De Amerikaanse blueszanger en -pianist Rosco Gordon is op 74-jarige leeftijd overleden. Gordon had in de jaren vijftig van de vorige eeuw een reeks hits als 'Booted', 'No More Doggin', 'Do the Chicken' en 'Just a Little Bit'. Hij speelde met coryfeeën als B.B. King, Johnny Ace en Bobby Bland. Later toerde hij door het Caribisch gebied en Zuid-Amerika, waar hij een bijdrage leverde aan de ontwikkeling van ska en reggae.
Jarenlang verdiende hij geen cent aan zijn liedjes. Voor 'Just a Little Bit' kreeg hij 250 dollar, terwijl het een van de populairste stukken uit de jaren zestig was. Het werd onder anderen gezongen door de Beatles, Elvis Presley, Etta James en Jerry Butler. In totaal werden er meer dan vier miljoen platen met het liedje verkocht.

Britse muziekproducent Gus Dudgeon verongelukt

Bij een auto-ongeluk ten westen van Londen zijn de Britse pop-producent Gus Dudgeon (59) en zijn vrouw Sheila om het leven gekomen. Dudgeon begon zijn muziekcarrière als loopjongen in de Londense Decca-studio's. Hij produceerde onder meer de eerste hit van David Bowie Space Oddity uit 1969 en droeg bij tot het succes van de Rolling Stones.
Later werkte hij als onafhankelijke producent samen met onder anderen Eric Clapton
en Tom Jones.
Voor Elton John nam hij hits op als Rocket Man, Crocodile Rock, Daniel en Goodbye Yellow Brick Road. Sir Elton John reageerde geschokt op de dood van Dudgeon. Vanaf zijn vakantieadres in het zuiden van Frankrijk zei hij tegen The Sun dat Dudgeon een ongelooflijk getalenteerde producer was en al jaren een goede vriend van hem. ,,Ik zal hem vreselijk missen'', zei de Britse popster.