Free Record Shop gaat door met cd's á la carte

Free Record Shop verlengt haar experiment Music Power Kiosk, dat in oktober 2000 begonnen werd in Almere. Binnenkort kunt u ook in één of twee andere winkels een compilatie ,,branden'' met zelfgekozen nummers.
Technisch verliep het experiment in Almere vlot en ook wat de auteursrechten betreft, was alles netjes geregeld, maar veel consumenten beklaagden zich over het veel te beperkte aanbod. Logisch, want er waren maar 2.500 tracks beschikbaar. Dat euvel is gedeeltelijk verholpen in de uitgebreide versie van het experiment. Voortaan staan er ruim zeshonderdduizend songs ter beschikking van de doe-het-zelver.
Eén track op een zelfgemaakte compilatie-cd's kost 1,45 euro. Aangezien er minimaal zeven tracks moeten geselecteerd worden, kost de goedkoopste cd minimaal 10,15 euro. Voor die prijs zijn compilatie-cd's te koop waarop tientallen nummers staan, maar die hebt u niet zelf kunnen kiezen. Bij Free Record Shop is men ervan overtuigd dat dát aspect de meerprijs wel verantwoordt.
Om de kiosk nog aantrekkelijker te maken voor de internetgebruiker wordt het ook mogelijk om via websites compilaties samen te stellen. Downloaden is er niet bij; enkele dagen nadat u uw bestelling hebt geplaatst en betaald, valt de cd bij u thuis in de bus.
Bron: De Standaard