Workshops zoeken cursisten

Gisteren berichtten we op deze pagina al over de workshops wereldmuziek die op zondag 7 november in de CKE Muziekschool in Eindhoven plaats zullen vinden. Voor twee van deze workshops valt de belangstelling tot nu toe tegen. Organisator Ad Boonman wil deze workshops graag onder de aandacht brengen.

De laatste tijd wordt onder volksmuzikanten vaak gesproken over het achterblijven van de Nederlandse volksmuziek (behalve dan die van André Hazes).
Bij de inschrijvingen voor de muziekworkshops "Muziek van veraf en dichtbij" in Eindhoven blijft de "Muziek dichtbij" ook weer ver achter bij de "Muziek veraf". Er zijn bijv. een stuk meer inschrijvingen voor "Chinese zang en P'i P'a spelen", djembé en didgereedoo dan voor het zingen van levensliederen uit de Kempen.

Ik wil iedere zanger (van Nederlandse liedjes) de workshop "Zingen in de Kempen" van harte aanbevelen. Er wordt een selectie gezongen uit de honderden 'levensliedjes' opgetekend door Harrie Franken zaliger uit de Weebosch, Bergeijk.
Het werk van Harrie Franken, de samensteller Frans van Meel, de dirigent Jonneke Reeser en begeleider Hans Bloos staan garant voor een leerzame, gezellige en levendige workshop.

Meer info op www.volksmuziek.nl en www.cke.nl en CKE-Muziekschool, tel. 040 216 32 00.

Tevens wordt aanbevolen, de workshop van Greet Wuyts voor het begeleiden van West-Europese dansen, nu weer populair aan het worden via het Folkbal, waaronder specifiek Nederlandse dansen.
Greet leert je de muziek èn de specifiek kneepjes waardoor de muziek echt gaat dansen

Hartelijk dank voor je aandacht,

Ad Boonman