1 april doet wat-ie wil, ook nu weer

Dit jaar waren we extra op ons hoede met de berichtgeving rond 1 april. Vorig jaar tuinden we er nog in bij folkroddels.be, dit jaar dus mooi niet. Nu meldde dj.Jåk doodgemoedereerd dat Wouter Vandenabeele een try-out zou geven (solo op diatonische accordeon) Posseidon, het eerste deel van een compositie die schrijft voor de Culturele Olympiade die zal doorgaan in Griekenland.
DJ.Jåk

Dat was lachen. Maar in al onze argelossheid gingen we vervolgens in de fout met een bericht dat in het Eindhovens Dagblad stond en waaruit wij citeerden:
Excelsior schakelt weer terug van cd naar vinyl.
Roland Mathijssen
van de groep Inner Strength wees ons op de site van Excelsior, waar onder het kopje 1 april het volgenmde te lezen viel:

Beste allemaal,
Het was dus 1 April gisteren en van dat vinyl was een ouderwets gebbetje; met hartelijk dank voor de attente reacties en olijke excuses aan degenen die er intuimelden en een stukje in de krant zetten of ons hele lieve mailtjes stuurden of we wel goed bij ons hoofd waren. Voor de vinylfans die ons de hemel in prezen: we doen dus wel degelijk vinyl, hè? Zo bezorgde de voormalige Van Gend & Loos hier gisteren de nieuwe vinylen single van Daryll-Ann. Met op kant A een versie van '10.45' en op de flipside een 'previously unreleased' liedje van Jelle, te weten 'Everything must go'. De single wordt vandaag uitgeleverd aan de winkels (waaronder Da Capo uiteraard) en kan ook jullie kant op komen als je 'm direct langs deze sympathieke weg besteld. Kost: ? 5,=, franco vrij, sturen wij hem per ommegaande op en maken jullie die vijf vinken over op giro 42 95 915 tnv Excelsior Hilversum (als je girotelt ook je adres erbij zetten). Ennuh, ook op vinyl uit en direct leverbaar uit voorraad: 'Don't stop' van Daryll-Ann 'Baueresque' van Bauer en 'Birds at home' van Alamo Race Track . Vijftien euro's p/stuk + 5,50 verzkn en ze zijn voor jullie.

Ze zweren de cd dus niet totaal af…, maar toch een beetje!?…