Workshop in Groningen: "Samenspel sessies Ierse muziek"

Op 3 & 4 april wordt in Irish pub O'Ceallaigh in Groningen de workshop "Samenspel in sessies" gehouden. Een workshop waarin alle belangrijke "in's & out's" van de Ierse sessies aan de orde komen. De onuitgesproken spelregels, maar ook de gebruikelijke instrumentals en de liedjes krijgen uitgebreide aandacht. De workshop wordt gegeven door Robert Pfeiffer.

Van Groningen tot aan Maastricht worden dagelijks Ierse sessies gehouden. In huiskamers, maar vooral in de pubs. Voor veel mensen is het een fantastische manier om samen te spelen met anderen. Tijdens deze sessies leren mensen hun instrument beter kennen, leren deunen spelen en liedjes zingen. Het uitwisselen van deze deunen en liedjes maakt een belangrijk deel uit van die sessies: kortom een geweldige leerschool.

Maar wát maakt een sessie tot een geslaagde sessie waarbij iedereen zijn/haar spel kan spelen en het naar zijn zin heeft? Tijdens de workshop "Samenspel in sessies" wordt uitgebreid aandacht besteed aan het 'luisteren naar elkaar', want dat is immers de basis van het goed musiceren met elkaar. Luisteren naar anderen betekent ook anderen ruimte geven om te spelen. Zo merk je dat van de deuntjes en liedjes die jij al jaren speelt, talloze andere versies bestaan die er ook mogen zijn!

Alle gebruikelijke sessie instrumenten als bodhrán, gitaar, whistle enzovoorts zijn welkom. Wat komt nog meer aan de orde? Jigs en reels, die in leuke setjes aan elkaar zijn gekoppeld. Maar ook het begeleiden van liedjes krijgt veel aandacht.

Voor wie is de workshop "Samenspel in sessies" bedoeld? Voor muzikanten die hun instrumenten redelijk beheersen en enigszins thuis zijn in de Ierse volksmuziek. Voor muzikanten die graag hun samenspel met anderen willen ontwikkelen en verbeteren. Tijdens de workshop staat een goede sfeer centraal en… wordt toegewerkt naar een fantastische afsluitende sessie op zondag.

LOCATIE: De workshop "Samenspel in sessies" wordt op 3 & 4 april gehouden in Irish Pub O'Ceallaigh aan het Gedempte Kattendiep 13 in Groningen. Kosten: 65 euro (incl. koffie, thee én Irish Stew) Voor meer informatie en inschrijven: Robert Pfeiffer 06- 2950 3980 Of mail naar:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Voor verdere informatie over de workshop: www.pfeifferonline.com