Zie hier de carnavalsoutfit van folkforum. Ons bevalt die zo goed, dat we hem voorlopig niet uittrekken.

Wat is er gebeurd?
Tijdens de carnavalsvakantie hebben we de site nieuwe kleuren en een strakkere layout gegeven, maar dat is niet alles...

Onder de motorkap is alles veranderd. Alle ruim 4000 artikelen zijn door webmaster Bert Spin in een database geplaatst. Ze zijn nu onderworpen aan een Content Management Systeem. Dit heeft voor ons als redactie het voordeel dat we flexibeler kunnen omgaan met wat we op de site laten zien en hoe we de inhoud presenteren.

Wat verandert er voor de lezer?
Niks! Behalve dan dat de site sneller laadt, de links nu hopelijk allemaal op de juiste plaats uitkomen en je sneller kunt vinden wat je zoekt dankzij de zoekfunctie. Inhoudelijk gaan we op de oude voet verder.

Is de conversie helemaal af?
Nee. Zo gaan we nog wat stoeien met style sheets en de agenda, moeten we nog een aantal oude foto's bij het juiste artikel plaatsen en moeten we nog een deel van de schade, die bij de conversie van de oude html-pagina's naar de databasestructuur is ontstaan, herstellen. Dit is grotendeels handwerk. Als je iets geks (bijvoorbeeld een onvolledig bericht of een niet goed werkende link) tegenkomt, laat het ons dan weten op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan maken we het zo snel mogelijk in orde.

De mambo?
Nee, niet de andro of de rondeau, maar de mambo is ons CMS. Voor de geïnteresseerden, zie www.mamboserver.com.