Op 29 maart was het 40 (!) jaar geleden dat Loes en Thon Fikkerman in Amsterdam hun Folkclub '65 oprichtten.  Hun huiskamer werd dé ontmoetingsplek van veel folkies van het eerste uur. Daar konden de nieuwste, door Thon geïmporteerde en nergens verkrijgbare platen beluisterd worden en daar kon, onder het genot van door Loes geschonken chocolademelk, driftig voor en met elkaar gemusiceerd worden.

De club, die ook een gestencild periodiek uitgaf, FolkSounds genaamd, groeide uit tot een waar documentatiecentrum, tot er in de loop van de jaren '70 overal in het land folkclubs ontstonden, de Stichting Volksmuziek Nederland werd opgericht en een groepje enhousiaste muzikanten begon met de uitgave van JanViool, de directe voorloper van het huidige New FolkSounds.

Een aantal nog altijd actieve muzikanten van het eerste uur heeft het initiatief genomen tot een reünie, die op zondagmiddag 11 december zal worden gehouden. Onder meer Peter Koene, Ruud de Jonker, Jan Waas en Ellen van Eijk zullen daarbij aanwezig zijn, alsmede leden van de oorspronkelijke bezettingen van groepen als Crackerhash en Smokey Mountain Rangers.

Mocht je enige verbinding hebben met de geschiedenis van Folkclub '65 en aan de reünie-sessie willen deelnemen, neem dan contact op met Peter Koene: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..