De uit België afkomstige Eva De Roovere studeerde kleinkunst bij Studio Herman Teirlinck en in de tussentijd volgde ze ook nog piano en zang op de Jazz Studio. Ze tourde al eerder door Nederland met de theatershow Eef & Coo, dit werd twee keer uitgezonden op de VARA en hiermee wonnen ze het Leids Cabaretfestival. Later deed ze mee aan meerdere projecten waaronder zingen in de folk-rockgroep Kadril en natuurlijk de Kleine Blote Liedjes met Gerry De Mol. Van haar cd De Jager mag Folkforum 2 gesigneerde exemplaren weggeven.

De Jager
Eva De Roovere is vanaf nu Eva De Roovere. 100 procent solo, regisseur van haar eigen verhaal, frontvrouw van haar eigen groep. Op haar debuutalbum De Jager bloeit ze helemaal open en toont ze ook minder ontgonnen terreinen. In één lange zin: Nederlandstalige pop met een rootsrand, met veel eigenheid én met een indrukwekkende gastenlijst... een nieuw hoofdstuk is begonnen!
De jager is klaar, de jacht is open, de vangst gaat beginnen! Een prachtig album vol mooie liedjes waarvan zij het merendeel zelf heeft geschreven. De eerste single, Fantastig toch is al bekend van Radio, een fragment is hier te beluisteren.

Wil jij kans maken op een gesigneerd exemplaar van Eva de Roovere's laatste album De Jager? Geef antwoord op de volgende vraag:

Eva de Roovere stond dit jaar in de Heineken Music Hall in het voorprogramma van een Nederlandse artieste. Wie was dit?

Stuur het antwoord met je naam en adres voor 16 oktober 2007 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Twee inzenders krijgen een gesigneerd exemplaar van De Jager.

www.evaderoovere.be
www.universalmusic.nl

Lees hier de Folkforum-recensie van het album.