greenhill travellers - titelloos album
Greenhill Travellers - titelloos album - eigen beheer (http://www.greenhilltravellers.nl/)

Al enige jaren toeren de Greenhil Travellers in het folkcircuit. Ze hebben ook al tours in Ierland achter de rug. Tot een CD was het tot nu toe niet gekomen. Tot eind vorig jaar hun titelloze debuutalbum uitkwam.
Een folky verzameling van nummers die het over het algemeen goed doen in het folkcircuit. Te verwachten covers als Steve Earle’s Galway Girl of Luka Bloom’s You couldn’t have come at a better time en traditionals als Black Velvet Band of Fields of Athenry.
Het zit degelijk in elkaar, met een duidelijk eigen geluid, maar het is pas bij de minder voor de hand liggende keuze Redemption Song dat je doorkrijgt waar dat eigen geluid hem in zit.

Redemption song in combinatie met Cooley’s Reel is dus inderdaad reggae meets folk. En het blijkt dat de Greenhill Travellers zich hierin uitermate thuis voelen, het wordt geen folky reggae of rastafolk het blijft het allebei. En dat is de ondertoon bij de andere nummers ook, duidelijke folk, bij Fields of Athenry hoor je in de zang ook de scherpte van de tekst, maar er blijft ook de loomheid en ontspannenheid van de reggae doorklinken.
Dat de muziek daarnaast door viool en fluit uitermate opgewekt en folky ingekleurd wordt maakt het een degelijk debuut dat zeker doet uitkijken naar hoe de band, die recent wat persoonswisselingen heeft ondergaan, dit live neerzet.
En dat kan, want op 3 maart a.s. presenteren de  Greenhill Travellers hun CD in de Amsterdamse Zaal 100.

Patrick Adriaans

Vrijdag 3 maart 2017, cd-presentatie Greenhill Travellers met gasten Tata Mirando's Royal Gypsy Orchestra in Zaal 100 in Amsterdam. Aanvang 20:00 uur, entree gratis.