-door Mirjam Adriaans-
Op donderdag 25 oktober is er weer een Akoestische Kamer in De Parel van Zuilen in Utrecht. Gastheer David Munnelly ontvangt deze keer het Belgische trio Green Moon en stuurde mijn vragen door naar de band. Lorcan Fahy, Téo Crommen en Lucas Deru bleken alledrie bereid om een inkijkje te geven in hun muzikale achtergrond.

De Belgische band Green Moon is een akoestisch trio bestaand uit Lorcan Fahy op viool en mandoline, Téo Crommen op gitaar en mandoline en Lucas Deru op contrabas. Drie gepassioneerde jonge muzikanten die elkaar tegen het lijf liepen op de muziekstages van Virton waar er een hechte band groeide. Heel snel zitten ze in 2011 in de finale van het “Imagine Fesival”, een springplank voor nog meer legendarische artiesten/muzikanten. Ondanks hun jonge leeftijd bestaat de band al bijna 10 jaar. Ze hebben muziek leren spelen door vooral samen te spelen. Het repertoire bestaat helemaal uit eigen composities, gebaseerd op overgeleverde folkmuziek, vermengd met talloze invloeden: improvisaties en harmonie uit de jazz, pop, rock… Zelf noemen ze hun muziek Progressieve Folk. Dat muziek ze in het bloed zit kan bijna niet anders, hun ouders zijn ook bekende muzikanten uit de folk en jazz, tijd om deze jongemannen een paar vragen te stellen:

FF: Wanneer ben je begonnen met muziek maken en kun je daar iets over vertellen?
Lorcan Fahy: "Téo en ik begonnen samen muziek te maken zodra we een melodie konden spelen op onze instrumenten, dus... 16 jaar geleden zou ik zeggen! Lucas kwam er een paar jaar (12) later bij en de band werd officieel opgericht in 2010."
 
FF: In welke bands speel je / heb je zoal gespeeld?
Lorcan Fahy: "Ekko trio, Green Moon Tribe, Laracine, Balkazar Project, Constellations Musicales, Fahy's Trio,..."
Téo Crommen: "TC5, Oakstreet Trio, Green Moon Tribe,..."
Lucas Deru: "Green Moon Tribe, Isidor,..."

FF: Welk(e) instrument(en) bespeel je?
Lorcan Fahy: "viool/mandoline"
Téo Crommen: "gitaar/mandoline/zang"
Lucas Deru: "contrabas"

FF: Welk instrument gebruik je bij het schrijven van je eigen muziek?
Green Moon: "Viool, mandoline, piano, gitaar,..."

FF: Wie is je grote muzikale held (meer antwoorden mogelijk)?
Green Moon: "Eigenlijk worden we echt geïnspireerd door Amerikaanse genieën als Mike Marshall, Darol Anger, David Grisman, Chris Thile,... maar we hebben zoveel muzikale helden uit zoveel gebieden (jazz, blues, klassiek, folk, Iers/Quebec/oldtime/bluegrass, rock, pop, funk,...wie weet wat nog meer! Goede muziek kent geen grenzen!;))."

Green Moon
Green Moon


Donderdag 25 oktober 2018, De Akoestische Kamer met Green Moon
plaats: De Parel van Zuilen, Burgemeester Norbruislaan 17, 3555ED Utrecht
aanvang: 20:15
entree: €12,-  (aan de deur €15,-, met studentenkaart €3,- korting)
Info en tickets: https://www.deparelvanzuilen.nl/parelsessies/in-de-akoestische-kamer-green-moon/.