"Zoetgevooisd geluid van Venice is niet meer dan Libelle-pop"

Een week geleden gaf de Amerikaanse band Venice een ingelast concert in Hardenberg. In oktober en november komen ze uitvoerig op tournee. Venice, waarvan de sound nogal eens wordt vergeleken met die van Crosby Stills Nash & Young of The Eagles is populair in Nederland. Erik Krebbers was er in Hardenberg bij voor de Wegener Bladen en kwalificeert het zoetgevooisde geluid - 'dat de vrouwelijke popliefhebber van middelbare leeftijd weer naar de popzalen weet te krijgen'- als Libelle-pop. Hier enkele citaten uit zijn recensie:

If I Were You van het zes jaar oude album Born And Raised, was een mieterse opening: fris, strak en vanzelfsprekend doorspekt met de fenomenale samenzang waar de vier Lennons (Kipp, Mark, Michael en Pat) patent op hebben. Hoewel zij zelf een beetje genoeg hebben van de eeuwige vergelijking met de Californische westcoast-iconen Crosby, Stills, Nash & Young en The Eagles, blijven deze archetypen toch een onontkoombare referentie. Met de laatstverschenen cd Welcome To The Rest Of Your Life probeert Venice weliswaar de accenten te verleggen richting rock en wereldmuziek , de basis blijft mainstreampop van het meest risicoloze soort…

…Ook in Hardenberg was na de flitsende start de dynamiek alweer ver te zoeken met flutdeuntjes als Always, Cool Me Down en I'm Not Myself. Interessante en spannende passages waar het kwartet met hun drie begeleiders van het gangbare pad afweek en koos voor diepgang en avontuur waren op een hand te tellen. En dat is voor een meer dan twee uur durend optreden gewoonweg te weinig. Het rockende Most Of Us was daarom een verademing, evenals het titelnummer van de nieuwe cd, dat geschreven lijkt te zijn met Sergeant Pepper van de Beatles in het achterhoofd. Ook Baby's Calling, een nummer dat zo zacht als satijn is gearrangeerd, werd naar een sfeervolle climax gespeeld. Eindelijk leek er wat gemeend spelplezier en vooral bezieling naar boven te borrelen, in plaats van het alsmaar opdissen van crowdpleasers….