Sfinks: veel te ontdekken, weinig te herkennen

Wereldmuziekfestival Sfinks trok tijdens haar 28ste editie afgelopen dagen 37.000 bezoekers. Het festival leed onder teveel regen. Lastig voor het publiek. Maar ook de programmatie maakte het festival minder toegankelijk, aldus De Standaard. Hier enkele citaten:

…Muzikaal belette de radicale muziekkeuze het publiek om echt los te komen, tenzij op de nachtfuif. Slechts zes van de meer dan veertig acts waren al eerder in België te zien en af en toe leek het festival te veel op een ontdekkingsreis. Er was veel te ontdekken en weinig te herkennen, en dat belette een feestelijke sfeer waarvoor het publiek ook komt….

…Het festival besloot zondagavond met een concert van Eugenio Bennato, een van de vele Europese acts. Ook op dit continent zit wereldmuziek in de lift en Sfinks haakte op die evolutie in….

…Het Molenveld blijft nochtans een van de mooiste locaties van het Vlaamse festivalseizoen en het lokt ook het meest typische publiek: families. Oud en jong lopen vlot door elkaar. Op Sfinks is er geen spoor van een generatiekloof of van een leeftijdsgrens….