Sfinks en Bladelse feesten kampen met nattigheid

Alle openlucht concerten en festivals hebben afgelopen weekeinde te kampen gehad met fikse regenval. Met name zaterdagavond én zondagavond was het bar en boos. Op de Bladelse feesten stonden op een gegeven moment nog slechts enkele tientallen volhouders onder paraplu's voor het podium, de rest verdrong zich rond de bars in de tenten. Ook het grote wereldmuziekfestival Sfinks in het Belgische Boechout hield het niet droog.
De 28ste editie van Sfinks trok 37.000 bezoekers, dat zijn er 9.000 minder dan vorig jaar. Ondanks de regen kwamen er zaterdag zo'n 10.000 muziekliefhebbers. Met name de zuid-amerikaanse bands als die van de Braziliaan Siverio Pessoa wisten ondanks de nattigheid de sfeer goed te houden. Ook het orkest rond de Italiaanse blazer Daniel Sepe met o.a. twee zangeressen bracht voldoende warmte. Zondag passeerden 8000 festivalgangers de entree. De Tambours de Burundi zetten het festival op z'n kop.
Donderdag was Sfinks gestart met 15.000 bezoekers. Het publiek kreeg een voorproefje van wat op het affiche stond. Voor de Braziliaanse avond kwamen vrijdag 4000 mensen.