Wizz Jones: lachen en pure muziek zonder franje

Jan Van Rymenant, van de cd-winkel Espiral in Borsbeek, bezocht afgelopen donderdag een concert van Wiz Jones in café De Heksenketel in Antwerpen. Hij kwam er enthousiast van thuis en mailde ons: "Ik heb gisteren weer een avond uit de duizend meegemaakt. De moeite om er een kort verslagje over door te sturen". Bij deze:

Juicht folkliefhebbers uit Vlaanderen en omstreken want Antwerpen heeft eindelijk zijn eigen folkcafé. 'De Heksenketel' in het hartje van de oude stad is de toekomstige place to be. Gedaan met de verre verplaatsingen, eindelijk dichtbij een kroeg waar ze niet alleen de betere bieren hebben maar ook enkele ruimten waar concertjes kunnen plaatsvinden. Ik gebruik bewust het verkleinwoord want meer dan 50 à 60 mensen kunnen er niet in het zaaltje op de eerste verdieping. Op zich vind ik dat helemaal niet erg want dat maakt het echt gezellig en lekker sfeervol .
Gisteren (donderdag 6 februari) was Wizz Jones de muzikant van dienst. Deze singer- songwriter, folk en blues gitarist, maakt sinds de late jaren 50 muziek, komt van over het kanaal uit het plaatsje Croydon en speelde met diverse grootheden uit die tijd.
Ik kende hem niet echt en was samen met enkele goede vrienden benieuwd wat het ging worden. Wel we hebben genoten, Wizz Jones is een sublieme gitarist die zonder veel franjes pure muziek brengt. Blues en folk aan mekaar gebreid met die typische Britse humor, genieten en lachen, wat moet een mens nog meer hebben.
Enkele songs met een banjo op de schoot en een echt akoestische song waarbij Wizz midden in het nummer besefte dat zijn gitaar niet ingeplugd zat. Allemaal kleine anekdotes die er voor zorgden dat we het ganse concert met een zalige glimlach uitgezeten hebben. Wat kan muziek mooi zijn.
Complimenten aan de mensen van de Heksenketel, er mag gerust meer van dat komen maar misschien wel een muurtje uitbreken want het was toch echt heel erg dicht bij mekaar zitten. Tijdens de babbel aan de toog, dat hoort er uiteraard ook bij, hoorden we dat er nog leuke dingen op komst zijn. Kijk op hun site http://www.heksenketel.com/ en wie weet zien we mekaar daar een keer.
Ter informatie, Wizz Jones heeft enkele cd's op zijn naam maar hier op het vast land zijn er maar twee vlotjes te krijgen Late nights and long days (samen met Simeon Jones) en The village things tapes. Echt de moeite.