Image
John Vester ruim twee uur niet te stuiten

Afgelopen donderdag werd het nieuwe jaar van de Crossroads-sessies (BRTO, Bergen op Zoom) geopend met een optreden van de Amerikaanse singer-songwriter John Vester. Jos van den Boom van het programma Crossroads stuurde ons onderstaand sfeerverslag en bijgaande foto. Op de website van de BRTO zijn meer foto's van dit concert te zien.

Een gitaar, een prettig stemgeluid, een fiks aantal goede songs, een grote hoeveel droge
humor, een glaasje thee met een veel honing en een klein glaasje cognac om tussendoor van te nippen. Dat bleken voor John Vester, singer/songwriter uit Venice Beach (California), alle ingrediënten te zijn die hij nodig had om de bezoekers twee uur aan zijn lippen te kluisteren.
Zijn akoestische sessie in de studio van de BRTO, de lokale omroep van Bergen op Zoom, werd goed bezocht. John gaf daarmee een uitstekende opening van het sessiejaar 2003.

De uit Venice Beach afkomstige groep Venice dankt veel van haar huidige faam in Nederland aan Jan Douwe Kroeske. Maar zonder de prachtige liedjes die John Vester voor dit gezelschap schreef, zou dat succes zeker nooit zulke proporties hebben aangenomen. Want juist de allergrootste hits van Venice werden door, of in samenwerking met, John Vester gecomponeerd. "Family Tree", "We're still here" en "Unbreakable Heart", zijn daar een paar voorbeelden van.

Maar John is niet alleen componist voor anderen, ook zelf is hij prima in staat om zijn liedjes te vertolken. Dat bewees hij al tijdens de tour die Venice onlangs door Nederland maakte en waarbij het voorprogramma verzorgde. En dat bewees hij andermaal tijdens zijn tweede optreden in de studio van de BRTO. In juni 2002 was hij namelijk al eens voor een kort optreden in de Bergse omroepstudio.

Drukte
Voor dat het zover was had John intens kunnen genieten van het mooie Nederlandse landschap, of beter gezegd de grote drukte op de wegen die dat landschap doorkruisen. Met een vertraging van ruim een uur vanwege grote opstoppingen in en rondom Dordrecht, arriveerde de sympathieke Amerikaanse zanger in de studio waar op dat moment al zo'n 50 personen op zijn komst zaten te wachten.
In no-time toverde John zijn gitaar tevoorschijn en begon hij aan zijn eerste set van ruim één uur. Na een korte onderbreking, waarin er een behoorlijk aantal cd's van John Vester van eigenaar wisselden, deed hij nog zo'n lange set. Het publiek genoot er zichtbaar van en vond het geen enkel probleem dat het laatste liedje pas na 23.30 uur door de studio schalde.

Veel van de aanwezigen moesten nog een lange reis naar huis maken (er waren zelfs mensen uit onder andere Maarn, Brugge, Rotterdam en Vlissingen). Onderweg naar huis hebben die beslist nog zitten nagenieten van de vele nieuwe liedjes van John Vester en van diens humoristische verbindende teksten.

Uitzending
Algemeen werd John's "Jim Christ, brother of Jesus" als hét hoogtepunt van de avond gezien. Of die opinie door alle Crossroads-luisteraars wordt gedeeld is afwachten. Op vrijdag 17 januari 2003 kunnen die luisteraars in ieder geval een flinke selectie horen van de 25 liedjes die John Vester tijdens zijn sessie ten gehore bracht. Het programma wordt zaterdag 18 januari om 12.00 uur herhaald. De opnames gaan ook naar de lokale omroep van Winschoten (Alt-country Cooking) en Hoorn (Long Distance)

Volgende sessie-data
Woensdag 29 januari 2003 TBA Donderdag 13 maart 2003 (dubbelsessie) Diane Craig (Texas) en Shannon Lyon (Canada) Wie bij deze sessies aanwezig wil zijn kan plaatsen reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.