Weinig aandacht voor prachtige liedjes
van Michael Weston King en Dean Owens

- Door Jos van den Boom -
Café Welvaart in Den Bosch is een erg gezellig etablissement. Iets té gezellig eigenlijk, althans wanneer
je als muzikant in het singer/songwritergenre graag ziet dat mensen luisteren naar je muziek, en aandacht
hebben voor je teksten. Bijvoorbeeld als je Michael Weston King of Dean Owens heet en op tournee bent door Duitsland en Nederland. Dinsdagavond (22/10) stonden beide heren op het podium van de goedgevulde kroeg
in het hartje van Den Bosch, dat wekelijks op dinsdagavond (met smaak gekozen) livemuziek presenteert.

Michael en Dean brachten daar, geruggesteund door -voor de gelegenheid- achtergrondzangeres Lou Dalgleish
(de echtgenote van Michael) anderhalf uur prachtige liedjes. Oud materiaal van Michael, relatief nieuwe songs van Dean en covers van hun grote helden Gram Parsons en Townes van Zandt (die vlak voor zijn dood nog Michael's compositie Riding the Range opnam) werden afgewisseld met liedjes die Michael Weston King onlangs heeft opgenomen voor zijn in januari 2003 te verschijnen nieuwe CD "A Decent Man".

Ondanks de geringe aandacht van het publiek sloegen Michael en Dean zich professioneel door hun 2 sets heen. Vooral Michael Weston King, gezegend met een prachtige stem en een zeldzaam talent voor het schrijven van mooie liedjes, behoort tot de absolute top van de huidige generatie singer/songwriters. Zijn naam misstaat dan ook niet tussen die van grootheden als Woody Guthrie, Tim Hardin, Townes van Zandt.
Jammer alleen dat het Bossche publiek daar weinig aandacht voor had….