Enthousiaste recensie over Hardpan's laastste toernee-concert

De geluidsmix liet Hardpan in de steek op het Take Root Festival in Assen. Gelukkig was Assen niet het enige podium voor dit gelegenheidsproject van Terry Lee Hale, Joseph Parsons, Todd Thibaud en Chris Burroughs. Ze toerden uitgebreid door Europa. Jan Janssen van het Real Roots Café was ondermeer bij het laatste concert van deze toernee in het Duitse Wesel. Wij citeren graag uit zij enthousiaste relaas:

…De muziek, van de nieuwe Harpan CD, is vastgelegd op een historisch moment in de Amerikaanse geschiedenis. Op 10 september 2001 zit Todd Thibaud in een vliegtuig van de vliegtuigmaatschappij United Airlines, op weg van Boston naar Tucson, Arizona. Eenmaal aangekomen, in de hagelnieuwe studio van Chris Burroughs thuis, werd het wederzien stevig gevierd. Ineens was daar die desastreuze ochtend van 11 september 2001. Het viertal stond vastgenageld aan de grond, te kijken naar de onheilspellende beelden op CNN. Wat er door de hoofden van de heren is heengegaan weet niemand maar ze besloten alsnog, die zelfde avond nog, de liedjes van elkaar aan te leren. Het resultaat mag er zijn, 13 bloedstollende songs, drie van elk, en één gezamenlijk geschreven nummer, Tucson Sky. (…) Het verslag van hetgeen het viertal heeft doorgemaakt, in die 10 dagen, werd nadrukkelijk aangehaald tijdens het voorlopig laatste gezamenlijk optreden in Wesel….

…Hello, tonight we are Hardpan, en vervolgens werd afgetrapt met de roots rocker Closer To The Border. De liedjes van de Hardpan CD werden professioneel de zaal in gesmeten. Af en toe weken de uitvoeringen hiervan af van het origineel, maar verloren daarbij nimmer aan de eigen identiteit. Het zeer gedisciplineerde luisterpubliek dat, na later bleek, uit 50% regio Hollanders bestond absorbeerde de verhalen rondom de liedjes met genoegen en zong af en toe uit volle borst mee….

… Opvallendste instrument was de doosdrum (karntonnendoos verpakt in zwarte tape) Todd Thibaud profileerde zich als de beste boxdrummer terwijl Terry Lee (van Halen) Hale bewees niet alleen prima uit de voeten kunnen met een Dobro maar ook duivels goed de elektrisch gitaar kan hanteren. Aanstootgevende countryrock liedjes wisselden elkaar af met aangrijpende roots-rock ballades. De tijdens de tournee nieuw geknede Hardpan liedjes sluiten naadloos aan en luiden Hardpan fase twee in. Het catchy Crocodile, het gevoelige What It's All en To Bury An Angel brengen het concert van The Hardpanners tot de ultieme climax. (…) Met de waardige afsluiter en het onthullende No Disguise kwam er een eind aan ruim een maand Hardpan On Tour in Europa. De wereld zal nooit meer hetzelfde zijn….