Uitstekende sessies Lonesome Bob en Francis Levoy

Het was weer een zéér geslaagde muziekavond, vorige week donderdag in de BRTO-studio te Bergen op Zoom. Voor een publiek van zo'n 50 personen vertolkten de Amerikaan Lonesome Bob en de Zeeuwse singer/songwriter Francis Levoy songs van hun onlangs verschenen cd's.

De opnames van de sessie van Lonesome Bob zullen vrijdag 11 oktober 2002 te horen zijn in Crossroads, het rootsmuziekprogramma van de BRTO (herhaling op zaterdagmiddag om 12.00 uur!). De opnames van Francis Levoy komen binnenkort aan bod tijdens een twee uur durende special, waarin de zanger de luisteraars ook een inkijkje zal gunnen in zijn eigen platenkast.
De opnames van beide sessies zullen ter beschikking worden gesteld aan de lokale omroepen van Winschoten, Hoorn en Koudekerk aan de Rijn, terwijl ook Real Roots Café een kopie tegemoet kan zien.

De volgende data van de sessies in de BRTO-studio zijn: Zondagmiddag 3 november met Born in a Barn, Ester, Homesick & the Louisiana Men en The Yearlings. Woensdag 27 november 2002 met Freddie White (Ireland) + TBA Wie bij deze sessies aanwezig wil zijn kan (GRATIS) plaatsen reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Verslag sessie
Jos van den Boom van Crossroads was bij de sessies van Lonesome Bob en Francis Levoy en stuurde het
volgende enthousiaste verslag:

Het was een gezellige drukte in de BRTO-studio op donderdag, 3 oktober j.l. Zoals zo vaak waren er weer van heinde en ver muziekliefhebbers naar Bergen op Zoom gekomen om in de televisiestudio van de lokale omroep te genieten van een tweetal akoestische sessies.
Lonesome Bob
Het spits werd afgebeten door de Amerikaan Bob Chaney, alias Lonesome Bob, die in Nederland vertoefde voor een optreden op Take Root in Assen. In een indrukwekkende set liet Bob horen dat zijn liedjes, die op zijn twee tot heden verschenen cd's Things fall apart en Things Change door Allison Moorer worden voorzien van prachtige harmonyvocals, ook in een akoestische solo-uitvoering goed overeind blijven. De onderhoudende wijze waarop Bob zijn liedjes aan elkaar praatte zorgde er bovendien voor dat de sfeer er snel goed in zat. En dat terwijl de teksten van Bob toch vaak de donkere kant van het leven beschrijven! Na afloop van het optreden zagen veel aanwezigen kans een exemplaar van Bob's nieuwe CD te kopen, voorzien van een handtekening en opdracht van de sympathieke, boomlange zanger.
Francis Levoy
Omdat de Zeeuwse zanger Francis Levoy zich liet bijstaan door zijn volledige band The Blowrags, mocht hij de avond besluiten. Dat deed hij met 'n meer dan één uur durende set met uitsluitend eigen nummers, waarbij uiteraard voornamelijk nummers van zijn onlangs in eigen beheer uitgegeven debuut-cd "…hobos, border collies and seven children" werden vertolkt. Tijdens zijn sessie demonstreerde Francis dat hij uitstekend uit de voeten kan met een keur aan (snaar)instrumenten. Zijn prima songs zorgden er voor dat het publiek na afloop eensgezind was: deze zanger verdient een contract bij een officiële platenmaatschappij!