Humor bij 013-rootsfestival: doodstraf voor poging tot zelfmoord

Roots-festival Take Root in Assen kende twee schaduwfestivals waarvan een in Paradiso en een afgelopen donderdagavond in 013 in Tilburg. Op het programma in Tilburg stonden Fred Eaglesmith, Slobbebone, The Baptist Generals, Daniel Johnston en Mary Gauthier.
Helmut Boeijen deed er verslag van voor het Brabants Dagblad. Hier enkele citaten:

…De countryrock van Fred Eaglesmith is van gewapend beton en tegelijk een tikkeltje voorspelbaar. Tegenwicht komt er op dat vlak van The Baptist Generals, het rafelige rammelbandje van schorre kraai C.S. Flemmons dat snel naar aanzienlijke hoogte stijgt. Slobberbone (…) rockt in zijn door drank en drama getekende songs als een stel kuitenbijters met hondsdolheid….

…Mary Gauthier, slechts gewapend met gitaar en southern drawl, gaat traditioneler te werk. In haar country-noir-liedjes kiest zij, ooit zelf bivakkerend aan de zelfkant, onvoorwaardelijk de kant van de verschoppelingen van de Amerikaanse maatschappij…

…Cultheld Daniel Johnston (…) verhaalt over een man die ter dood wordt veroordeeld omdat hij zelfmoord wilde plegen. Het zijn dergelijke zieke grappen, gevoegd bij zijn onvaste stem en enkele uitgesproken provocaties, die hem voor de één volstrekt onacceptabel en voor de ander gewoonweg onmisbaar maken….