Barrelhouse geweldige opener nieuwe Crossroads-seizoen

Het Crossroads-seizoen werd afgelopen woensdag geopend met een concert van Barrelhouse in de radiostudio van BRTO, de lokale omroep van Beren op Zoom. Jos van den Boom van Crossroads mailde enthousiast het volgende verslag:

De televisiestudio veranderde woensdagavond (4 september) in een mum van tijd in een swingende sauna. Oorzaak: ruim 60 dolenthousiaste muziekliefhebbers en een band die, hoewel zij reeds 30 jaar bestaat, nog steeds swingt op een manier waar de meeste jongere muzikanten een puntje aan kunnen zuigen. Barrelhouse vormde met haar ruim 65 minuten durende sessie dan ook een geweldige opener van het nieuwe Crossroads-seizoen, waarin evenals vorig jaar, weer artiesten van nationale en internationale faam een bezoekje zullen brengen aan de studio van de lokale omroep van Bergen op Zoom om daar live (radio & tv) opnames te maken, die ook bij een aantal andere lokale omroepen in het land zullen worden uitgezonden.

Warm
De warmte die tijdens de Barrelhouse-sessie ontstond in de overvolle studio past eigenlijk perfect bij het nieuwe album van de band, "Walking in time" geheten (Munich. MRCD 219). Die CD heeft namelijk een opvallend lekker, warm geluid. De overwegend ingetogen songs =een smaakvolle mengeling van eigen composities en in een eigen Barrelhouse jasje gestoken covers= deden ook live overweldigend aan. De oudere, meer rockende nummers uit het brede repertoir van de groep, waaronder een spetterende versie van Sally en een weergaloze uitvoering van Billie Holiday's Tell me more maakten het indrukwekkende optreden van Barrelhouse tot een seizoensopener die haast niet meer te overtreffen lijkt.

Uitzending
De opnames van de Barrelhouse-sessie zijn vrijdag, 13 september 2002, te horen op BRTO-radio in het programma Crossroads (20.00 - 22.00 uur). Dezelfde opnames zullen binnenkort ook te horen zijn op andere lokale omroepen, zoals die van Winschoten (Alt-country Cooking) en van Hoorn (Long Distance).

Volgende sessies
De eerstkomende sessie is op donderdag, 3 oktober a.s. Dan zal (onder voorbehoud!) de Amerikaan Lonesome Bob een akoestische sessie verzorgen. Exact één maand later, op zondag 3 november, worden 's middags maar liefst 4 sessies achtereen opgenomen. Dit betreft: Ester (een lokale groep), Born in a Barn uit Den Bosch, The Yearlings uit Utrecht en de legendarische Bintangs als slotact.

BRTO-site in revisie
Op dit moment wordt de BRTO-website geheel gereviseerd. De site van de omroep (www.brto.nl) is daarom enkele dagen niet bereikbaar. U zult dus eventjes geduld moeten hebben voor u de foto's van Tineke Schoemaker en haar mannen kunt bewonderen.

Reacties
Voor het maken van opmerkingen, het stellen vragen of het aanbieden van uw onmisbare hulp (!) kunt u altijd mailen () of -tijdens kantooruren- bellen op 076-5311756 (na 18.00 uur: 0164-257723)

Met vriendelijke groet,
Jos van den Boom BRTO-radio Smitsstraat 13 4623 XP Bergen op Zoom