The Watchman ijzersterk bij presentatie nieuwe cd

Beste Folkforum-redactie,
Gisteren (maandagavond, red) woonde ik de CD-presentatie bij van "Circus of Circumstance", het nieuwe album van The Watchman. Ik heb daar bijgevoegde recensie over geschreven. Wellicht is 'tie geschikt voor publicatie op jullie website, die ik overigens met veel plezier (dagelijks) volg. De recensie is bijgevoegd. Met vriendelijke groet, Jos van den Boom Crossroads BRTO-radio Bergen op Zoom

Het weerzien met The Watchman (Ad van Meurs), die ik exact een jaar geleden voor het laatst live zag optreden, was aangenaam. Het eerste wat me opviel was dat zijn rossige haardos inmiddels heeft plaatsgemaakt voor een natuurlijke doch gedistingeerd ogend peper-en-zout-grijze coupe. Afgaande op de songs die hij tijdens de presentatie van zijn nieuwe cd "Carnival of Circumstance" in het Eindhovense café De Buut ten gehore bracht, heeft die kleurverandering beslist niets met kopzorgen te maken. Integendeel, de 14 songs op Ad's nieuwe soloplaat zijn zelfs opvallend optimistisch te noemen en minder donker dan veel van de vroegere liedjes van deze Eindhovense singer/songwriter.

Voor aanvang van de presentatie verontschuldigde Ad zich voor eventuele missers bij de uitvoering van zijn nieuwe liedjes omdat er nog nauwelijks tijd was geweest om ze in te studeren. Al spoedig bleek dat hier sprake was van volstrekt onnodige bescheidenheid want Ad, die zich liet begeleiden door zijn trouwe bassist Theo Wijdeven en de virtuoze gitarist Stephan Jankowski, was in beste doen en vertolkte zijn jongste, sprankelende liedjes alsof ze inmiddels al vele malen over het voetlicht waren gebracht. Slechts in één enkel liedje was hij even de tekst kwijt, maar dat was waarschijnlijk te wijten aan zijn succesvolle poging om het publiek mee te laten zingen (nananana…).

Bijzonder was trouwens ook de vocale assistentie van Very Girls Ankie en Aggie. Klinken de stemmen van deze dames normaal al hemels, ditmaal kreeg dat nog eens een extra dimensie omdat zij zich het grootste deel van het optreden niet op het podium maar tussen het publiek, achter de geluidsmixer, hadden opgesteld. Kijkend naar het kleine podium in café De Buut, leek het daarom wel of hun engelachtige vocalen uit de hemel neerdaalden…

Ik zal hier de verschillende liedjes van "Circus of Circumstance" niet afzonderlijk bespreken. U moet maar snel naar de winkel gaan om het album aan te schaffen. Dan komt u snel genoeg tot de conclusie dat het hier een zéér geslaagd album betreft en dat bij iedere draaibeurt de schoonheid van de liedjes zich weer ietsjes meer openbaart. Ad van Meurs kan terugkijken op een bijzonder geslaagde CD-presentatie. Natuurlijk, Ad speelde in café De Buut een thuiswedstrijd. Maar wie erbij was zal er net als ik van overtuigd zijn dat The Watchman met zijn nieuwe materiaal ook zonder thuisvoordeel ijzersterk voor de dag komt!

Jos van den Boom