Met Norah Jones tegen de Duitsers Hoeveel meisjes er in de zaal zouden zitten, samen met een vriendje dat eigenlijk naar het voetbal had willen kijken. Norah Jones vroeg het zich gewoon af, zei ze. Het is dinsdagavond, Nederland speelt tegen Duitsland en Norah Jones geeft het eerste van twee uitverkochte concerten in de HMH in Amsterdam. "Misschien houden mensen die naar een Norah Jones-concert gaan wel helemaal niet van voetbal", oppert ze nog. Zelf zal ze het die avond er vaker over hebben blijkt uit de recensie die Richard Stekelenburg schreef en die we lazen in het Eindhovens Dagblad. Lees even mee:

…Het grootste nadeel dat aan de muziek van Jones kleeft: het feit dat vrijwel al haar songs dezelfde sfeer en vorm hebben. Ze zijn allemaal rustig en dragen allemaal iets van weemoed in zich mee. Dat werkt tijdens een anderhalf uur durend concert behoorlijk op de gaapspieren, hoe bevlogen de zangeres en haar vijfkoppige Handsome Band de nummers ook vertolken (…) Was het concert daarmee saai? Nee, want gelukkig is Norah Jones de afgelopen twee jaar ook gegroeid tot een onderhoudende podiumpersoonlijkheid. Losjes over het podium drentelend grapt ze subtiel over haar bandleden en over haar hoge hakken. En natuurlijk is er die voetbalwedstrijd.
"Weet iemand hoeveel het nu staat?", vraagt ze. "Wat, 0-1 voor de Duitsers? Tjonge. Maar maak je niet druk. 'We' krijgen ze wel."...

...Vlak voor het einde kondigt ze een 'feestnummer' aan. "We weten nog wel niet wat de eindstand wordt, maar we gaan gewoon feesten - een nummer van The Band." Terwijl haar bandleden inzetten duikt ze de coulissen in om er weer uit te komen met een Oranjehoed op het hoofd: 'Life is a carnaval!'. De toegift wordt nota bene in Oranjeshirts uitgeserveerd. Dan geeft het dus niets meer dat iemand dwars door een intro gilt dat het zojuist 1-1 is geworden. Norah Jones legt het nummer gewoon stil en besluit dat er dan toch echt een vrolijk nummer moet komen. "We kunnen iets van AC/DC spelen." Zo geschiedt. 'Ride on' wordt vervolgens ontvangen alsof er zojuist een monsterzege is behaald. Met dank aan Norah….