Altcountry.nl: Powderblue
live ook een dikke aanrader
Afgelopen vrijdag (4/6) traden Powderblue en John Vester op in Dordrecht. Leo Kattestaart was er bij en schreef een lovende recensie op de site alcountry.nl. We waren vooral benieuwd naar Powderblue want het studio-album dat deze Nederlandse alt.country muzikanten eerder dit jaar uitbrachten kreeg in onze cd-recensie-rubriek een hoge waardering. Hier enkele citaten:

…Met hun tweede - titelloze - cd scoorden Marjolein van der Klauw en consorten tot op heden vrijwel louter en alleen positieve reacties. Van der Klauw was in 1998 winnares van een muziekprijs die er wel toe doet, de Grote Prijs van Nederland; categorie: singer/songwiter….
…Uitstekend optreden van Marjolein en Jac Bico. Gelukkig had Marjolein, zoals ze vertelde, manlief voor een keer bij Huub van der Lubbe's Concordia weg mogen plukken, lenen zeg maar. En dat had zo zijn waarde. Naast de voortreffelijke zang (en gedegen gitaarspel) van Marjolein vulde Jac dit perfect aan met zijn inbreng op diverse snaren (akoestisch, slide; dobro) en ingetogen backing vocals. Met voornamelijk een greep uit de laatste schijf. Rosie; Blame It On Me; Send Them All Away en het op een na trieste liedje New Year's Eve, ze werden welhaast achteloos vertolkt. Incidenteel een track van het debuut So Much To Cover, zoals Bus Fare en het allertrieste liedje I'm Weary. Ook de covers van Lucinda Williams (Nothing In Rambling) en Gillian Welch (Dry Town) alsmede Townes van Zandt's I Needed You, allen zeer fraai. Tussen de nummers door werd het hoog nodige gezegd. Op een ietwat schuchtere, maar zeker ook ontwapende manier praatte Marjolein het geheel aaneen….
…Dat sommige scribenten over Powderblue's cd's opmerkten dat er wel heel erg netjes tussen de 'lijntjes' gemusiceerd wordt is misschien wel een beetje waar; tijdens dit optreden kwam het echter allemaal wat minder gepolijst over. Inclusief een kleine uitglijder tijdens Upstairs, Downstairs; het bleek inderdaad van meerwaarde. Powderblue een dikke aanrader…