Het was de afgelopen weken een drukte van belang op internet. Er werd volop verzocht om toegangskaarten voor het concert van Dead can Dance afgelopen zaterdag in Den Haag. Het was dan ook al lang van tevoren uitverkocht. En ook het eenamelige concert in België, donderdag 17 maart in de Henry Le Boeufzaal van van het Paleis Voor Schone Kunsten in Brussel, is uitverkocht. De grote fans Pieter en Yolanda Velthuizen hadden het geluk er in Den Haag wél bij te kunnen zijn. Zij stuurden ons een enthousiast verslag: 'Een sprookje dat in een achtbaantempo voorbij vloog...' .

dead can dance
Dead Can Dance

Dead can Dance zette eind de vorige eeuw veel niet-folkies op het spoor van folkmuziek. Met hun gotische gezangen in een renaissance-achtige sound kregen Lisa Gerrard en Brendan Perry in de tachtiger en negentiger jaren een grote schare fans. Eind jaren '90 besluiten Lisa en Brendan een punt achter Dead Can Dance te zetten. Beiden concentreren ze zich op solo-projecten. Tot veler verrassing heeft het duo nu beslist om Dead Can Dance nieuwe leven in te blazen en opnieuw op tournee te gaan.

Pieter en Yolanda Velthuizen waren er afgelopen zaterdagavond bij in het Ned. Congres Centrum in Den-Haag. Zij doen verslag:
...'Een onvergetelijke avond voor mij en mijn vrouw. Al jaren lang trouwe fans van Dead Can Dance en het wachten al die jaren is beloond. Dubbel en dwars. Wat een topavond. Zo goed als alle favoriete, bekende nummers kwamen voorbij. Een sprookje dat in een achtbaantempo voorbij vloog. Nu is het al gauw te kort wanneer je ergens zo intens van geniet maar oké. Het is verbazingwekkend om te horen hoe de stemmen van zowel Lisa als Brendan door de jaren heen even zuiver en betoverend blijven. Stuk voor stuk waren alle nummers juweeltjes. Helemaal hyper zijn we afloop naar de artiesten ingang gelopen en hebben daar nog met Lisa gesproken. We stonden daar met z'n zessen en nadat zij haar bloemen in de tourbus had gelegd kwam ze in de koude wind gewoon de bus weer uit om nog even met ons te praten en handtekeningen te geven. Helemaal top van zo'n wereldartiest. Een ieder zal het op zijn eigen manier hebben ervaren maar voor ons wat het een avond om niet gauw te vergeten...! '