De eerste editie van Dranouter aan zee op het strand en de Esplanade van De Panne is qua bezoekersaantal een succes geworden. Zowel afgelopen zaterdag als zondag waren er 10.000 betalende bezoekers en nog eens zo'n aantal voor de (gratis) animatie en de nevenpodia. Maar de recensente van dagblad De Standaard conludeerde na de zaterdag dat de muziekprogrammering nog een beetje te wensen over liet.

In De Standaard zegt organisator Geert Gombeir een opvolger alvast te zien zitten, al zijn er nog geen concrete plannen. "Omdat we nu onder de paraplu van 'Uitblazen' schuilen, lopen we geen enkel financieel risico. Dat zou in de toekomst natuurlijk anders zijn. Maar we smeden toch plannen met De Panne om het hier niet bij te laten. Het zou leuk zijn als De Panne een satellietfestival wordt van grote broer Dranouter", aldus Geert Gombeir.

Sasha van der Speeten die over de eerste dag van Dranouter-aan-Zee verslag doet in De Standaard schrijft ondermeer:

...De programmering op zaterdag was een beetje vreemd. Flip Kowlier was een sterke publiekstrekker, maar er stonden ook vreemde eenden op de affiche, zoals Woven Hand en de legendarische Kinks-frontman Ray Davies, voor sommigen een onbeholpen fossiel, voor de goed vertegenwoordigde Britse Kinks-fanclub een halve god. Dagtrippers die met het openbaar vervoer waren gekomen, moesten noodgedwongen verstek laten gaan voor...

...Onder een prachtige, felblauwe hemel joeg de gotische americana van David Eugene Edwards' groep Woven Hand dreigende donderwolken door de tent. (...) ,,Go into the Lord's house!'' commandeerde de zanger, terwijl de meeste mensen gewoon een terrasje zochten. De lugubere country kon de tent nog niet voor de helft vullen. Ook Edwards moet het hebben gemerkt, want hij keek niet meteen vrolijk. Een prachtgroep en een sterk concert, maar wat deed die groep op dit podium? Woven Hand hoor je in een donkere zaal of in een kathedraal te zien. Dat Dranouter Aan Zee niet voor de broodnodige afwisseling zorgde met een zomerse act als Gabriel Rios, El Tattoo Del Tigre of The Internationals, blijft een raadsel. We twijfelen niet aan de goede smaak van de programmatoren, maar meer muzikale afwisseling zou het festival een stuk verteerbaarder hebben gemaakt....

De voorverkoop van het Folkfestival op de weiden in Dranouter, dit jaar op 5,6 en 7 augustus, gaat vandaag van start. Zie www.folkdranouter.be.