Van Jacky Loermans, programmeur van De Brandpoort in Landgraaf, ontvingen we een enthousisast verslag van het optreden dat Vooks® daar afgelopen zondagmiddag gaf.

Publiek genoot zichtbaar

'Jong en oud' trotseerde zondagmiddag 19 juni 2005 de bloedhete zon om naar Vooks® te luisteren in De Brandpoort in Landgraaf. Vooks gaf een luisterconcert van twee keer een half uur met eigenwijs bewerkte Ierse, Schotse en Engelse folktraditionals. Het publiek genoot zichtbaar.

vooks
Vooks® bij hun optreden in De Brandpoort

De band kreeg mondeling veel positieve feedback en kreeg 29 overwegend positieve schriftelijke reacties terug: "Meer dan de moeite waard. Het vocale gedeelte is heel bijzonder. Optimaliseer dit en maak het muzikale gedeelte hieraan ondergeschikt."; "Erg mooie en ingetogen, gevoelige zang en goede percussie."; "Mooie muziek vooral de subtiele nummers. Nummers waar de stemmen goed tot hun recht komen."; "Niks veranderen. Het vlottere lied behouden." Ideeën om te groeien gaf het publiek ook genoeg zoals dat een accordeonist(e) en een violist(e) de muziek goed zouden kunnen aanvullen.

De Brandpoort en geluidstechnicus Cees van Bergen-Henegouwen maken het mogelijk dat binnenkort een demo uitkomt 'Vooks® live in De Brandpoort'.

Luister 's maandagsavonds van 22.00 - 24.00 uur naar Parkstad Live van Radio Parkstad. Dan hoor je Vooks geregeld live.

Vooks® Populaire semi-akoestischeEngelse, Schotse en Ierse folk-traditionals in een eigenwijs Vooks-jasje.
Caroline Dijkman, zang (sopraan) en tin whistle Steven Schoevaart, zang (bas) Geert Regterschot, zang (tenor) en gitaar (semi-akoestisch) Gerd Leunissen, percussie Yvonne Vroomen, dwarsfluit en piccolo.