-door Mirjam Adriaans, foto Ronald Rietman-
Vanavond was het dan zover, de eerste officiële cd van Inner Strength, Meltemi, werd ten doop gehouden in een goed gevuld Café Wilhelmina in Eindhoven. De presentatie werd kort gehouden, het café is ook thuisbasis van heel wat voetballiefhebbers, dus kregen we vijf nummers als voorproefje van de nieuwe plaat.

Precies om negen uur werd begonnen met Aurora Borealis, na de aankondiging door Saskia, de zus van multi-instrumentaliste Judith van der Valk van Inner Strength. Vervolgens Never Look Back, waarna Guy Roelofs, verantwoordelijke voor opname en mix van de cd, een bloemetje kreeg van de band. Als derde nummer werd Didgecobeat gespeeld, een instrumentaaltje met een pakkende titel en lekker swingende ritmes, met uiteraard een hoofdrol voor didgespeler Roland Mathijssen. Dat de cd even op zich had laten wachten bleek toen Saskia een exemplaar overhandigd kreeg. Zij had namelijk ook de quiz gewonnen bij het lustrumfeest van Inner Strength in december, en Meltemi hoorde nog bij het prijzenpakket. Na Stardance, met Judith van der Valk op doedelzak, werd afgesloten met het titelnummer van de plaat, Meltemi. Dat is de naam van een noordoostenwind die in Griekenland nogal eens wil waaien en waar de vissers niet zo gelukkig mee zijn, de toeristen zijn dan overigens weer wel blij met de verkoeling. In dit nummer zijn de stemmen van zangeres Noortje van de Voort en duizendpoot Judith samen te horen en kon je mooi wegdromen naar mooie zonnige oorden.

judith en noortje
Judith en Noortje vanavond in café Wilhelmina

Na een klein half uur was het dan afgelopen en konden de cd's aan de man gebracht worden. Het optreden was goed verlopen, ik had bij Aurora Borealis even het idee dat Noortje wat nerveus was, haar stem klonk een beetje scherp in de hogere tonen. Dat ging echter snel voorbij en er werd een goede set neergezet door de band. Vandaag beperkte Inner Strength zich tot een paar uptempo nummers, in een half uur heb je nauwelijks de tijd om echt iets op te bouwen, maar, zoals bandleider Kelly van der Heijden het vooraf uitdrukte "het wordt gewoon even knallen en dan opruimen". En zo geschiedde...