- door Henk, foto Martijn Lieffers -
Het nieuwe seizoen van folkcafé Tilburg is zondagmiddag swingend in gang geschoten door een Vlaams gelegenheidstrio. Hun balmuziek klonk lekker groovy.

Magister was aangekondigd in een viermansformatie. Maar de soundbepalende saxofonist Pieter De Meester kon niet en bassist Sam Van Ingelgem moest zich ziek afmelden. Gitarist Jonas De Meester (AedO) en percussionist Ludo Stichelmeyer (Embrun) hadden op het laatste moment fluitist en doedelzakspeler Stefan Timmerman (Fluxus en Madingma) weten te charteren. Dat was een goede greep.

magister
Magister in een speciale samenstelling

De setlist werd vlak voor het optreden en in de pauze samengesteld. Improvisatie was nodig. Soms ging er iets mis. Maar het werd een middag heerlijke groovy balmuziek met een imponerende Timmermans, virtuoos op doedelzak en blokfluit en adembenemend op schalmei. Hij werd aanstekelijk groovy ondersteund door Stichelmeyer (sterk op cajón) en De Meester, die zich zelfs na het knappen van een van de zes snaren, niet van de wijs liet brengen in zijn gedreven maar ook subtiel gitaarspel. Timmermans had net afgelopen week zijn 32ste verjaardag gevierd maar voelde zich naast de twee jonkies weer 23, zoals hij zei.

Door een paar aanwezigen werd gedanst op ondermeer Boombal-klassiekers, maar we hoorden ook tunes van Barzaz en Andy Cutting. Het dansen werkte inspirerend bij enkele niet-dansers die zich afvroegen waarom Tilburg nog geen Folkbal kent. Wie weet komt het er daar ook nog eens van.