Jan Hesseling, muziekpromotie Hellum, is als PR-man betrokken bij de organisatie van concerten in De Tibbe. Hij stuurde ons het volgende verslag van het optreden van Machair Ierse Folk, afgelopen zondag:
In muziekcafé De Tibbe te Sappemeer schonk men (nog) geen Guinness, maar verder waande je je afgelopen zondagmiddag in een Ierse Pub. Hiervoor waren de vijf mannen van Machair Folk verantwoordelijk.

Het was maar goed dat het cafégedeelte van de Tibbe leeggeruimd was voor de verbouwing. Men moest uitwijken naar de grote zaal. Hier kon men de ca.100 bezoekers wel bergen. Machair zet tijdens hun optreden van wel zo'n 3 uur een perfect stuk muziek neer. Alhoewel hun muziekroots in Ierland liggen brengen zij ook songs uit andere landen als Canada, Schotland en Engeland. Deze variatie geeft een bijzonder aangename sfeer tijdens het optreden.

Als de zangers Gerard en Henk tweestemmig zingen komt de typische Machair sound over de veelal traditional songs heen te liggen. Machair bespeelt de accordéon, gitaren, thin wistle, fluiten, pipes, spoons, banjo's, bodhran, mandoline en bouzouki. Deze variatie geeft telkens weer andere invullingen aan de nummers. Machair brengt met plezier zowel "ballads" als de veelal wat vlottere jigs and reels en polka's (instrumentaal). Doordat leadzanger Gerard Frey zijn aankondigingen ook nog vaak in het Engels doet wordt het Ierland gevoel in de Tibbe nog groter.

Het lijkt ze allemaal erg gemakkelijk af te gaan. Met een grote liefde en een uitstraling van vanzelfsprekendheid speelt en zingt men de songs. Ja en ook Machair kan er niet onderuit: aan het eind van het optreden worden de overbekende Whiskey in the Jar en Wild Rover ten gehore gebracht. Het publiek wist dit zeker te waarderen. Na een kleine drie uur muziek heb je het idee dat ze met het grootste gemak nog een paar uur door zouden kunnen gaan. De nummers die ze nog in reserve hebben zullen ze vast een volgende keer (Spring festival) spelen in De Tibbe.

In muziekcafé De Tibbe is elke derde zondagmiddag in de maand, livemuziek. De eerstvolgende keer is zondag 18 november 2007 om 16.00 uur. Dan staat The Eagles Revival band op het programma.