-door Mirjam Adriaans, foto's Ronald Rietman-
Het sfeervol aangeklede bos aaan de Ooruilweg in Heusden bij Asten bleek vorig jaar al een mooie locatie voor een festival, nu het weer ook nog meezat was het helemaal perfect. We namen gistermiddag even een kijkje op het veelzijdige Misty Fields, en het was er bijzonder goed toeven onder de bomen die baadden in de zon.

Het gezellige, compacte festivalterrein bood de bezoeker enkele marktkraampjes, er was kunst te bekijken en (door kinderen) zelf te maken, foto's van de editie van vorig jaar werden tentoongesteld, en uiteraard kon ook de inwendige mens goed verzorgd worden met een hapje en een drankje. We zagen slechts twee optredens van de zes die deze zaterdag gepland stonden. Bij aankomst hoorden we nog net de laatste klanken van Curandei, en werden zo langzamerhand de kinderactiviteiten afgesloten. De bezoekers voor het muzikale deel druppelden binnen, genoeg om het gezellig te maken, maar het zouden er best nog wat meer mogen zijn.

kinderactiviteit
Kinderactiviteit

Bjørn van der Doelen en de Rest van het Orkest was de volgende act van dit sympathieke festival. Ik zag ze eerder dit jaar in Meneer Frits in Eindhoven, en sindsdien zijn ze beter op elkaar ingespeeld geraakt. Vanmiddag klinkt het lekker ontspannen en een liedje over carnaval weet zelfs een paar mensen te bewegen tot een polonaise.

bjørn van der doelen
Bjørn van der Doelen

Vervolgens wordt in de pauze op het tweede, kleine podium een verhaal verteld, waarna The Watchman in volledige bezetting een stevige bluesset ten gehore brengt. De samenstelling is wat alternatief, met Gerald van Beuningen als invaller voor Theo Wijdeven op bas, Sjoerd van Bommel op drums als bijna vast bandlid, en er komt een extra gast op het podium, Andreas Schuld (jeugdvriend van vaste gitarist Stephan Jankowski) op gitaar. Ondanks een versterker die het niet wil doen, weet de groep van zanger/gitarist Ad van Meurs af en toe zelfs behoorlijk te rocken. Een toegift zit er helaas niet in, Absynthe Minded moet het instrumentarium op gaan bouwen, en voor ons wordt het tijd om huiswaarts te fietsen. Heel langzaam wordt de kenmerkende mist over de velden al zichtbaar.

andreas schuld en stephan jankowski
Andreas Schuld en Stephan Jankowski

Vandaag, zondag 26 augustus is er ook nog een dag Misty Fields, met van 13:00 tot 19:00 uur optredens van Drum & percussie, Erato, Jennemieke Snijders & Cor Mutsers, Ernix en Folgazán. Entree is slechts 5 euro. Zie ook: www.mistyfields.com.