chadbucket - shoeshine man

ChadBucket - Shoeshine Man - Inbetweens Records IRCD 030



Bluesrock kom je weinig tegen op Folkforum. De cd Shoeshine Man van ChadBucket klinkt echter zo lekker dat we er toch even aandacht aan besteden.

ChadBucket is een alias voor Gabriël Peeters, die op de cd Shoeshine Man alles zelf doet. Opnames, mix, mastering, productie en arrangementen inbegrepen. Drums, gitaren, percussie, al wat je hoort is door Peeters ingespeeld. Het resultaat omschrijft hij als: Lazy and sweating grooverock, with blues and roots influences. An orgy of great guitar riffs, pumping low bass, laidback and fat drums, direct lyrics.

Gabriël Peeters is een duizendpoot. Behalve multi-instrumentalist is hij ook producer van o.a. albums van JW Roy, David Rodriguez en Eric van Dijsseldonk, waarmee hij vroeger in de Smalltown Romeos speelde. Tien nummers van eigen hand worden op zijn solo-cd met een rafelige donkere stem gezongen. Soms is het bot, soms poëtisch. De teksten, die heel toegankelijk zijn, gaan over liefde, die je niet altijd nodig hebt, je kan ook een hond nemen of over andere alledaagse sores.

Shoeshine Man is interessant voor de liefhebbers van singer-songwriters met een rafelig randje, die er stevig tegenaan gaan.

Zie ook: www.chadbucket.com of www.gabrielpeeters.tk.