Image

Wisselend niveau

Morenn - Morenn - (eigen beheer, 4 track mini-CD)
Humor hebben ze wel, de heren en dames van de Bretonse folk-rock band Morenn. Zo'n 15 minuten telt de gelijknamige mini-CD van de groep, inclusief bonustrack, zo staat er pontificaal op het hoesje.

Moeilijk om een oordeel te vellen over deze groep op basis van 4 nummers. Je hoort wel dat de groep potentie heeft. Onder andere in het nummer "Le Pub", gedeeltelijk gearrangeerd door Yann-Loïc, accordeonist van Carré Manchot. In dit nummer worden de geijkte folk-rock paden verlaten en ontstaat er zowaar nog wat spanning. Mede door een mooie sax partij.

Een stuk minder is "Loar Gann", waarin twee Ierse traditionals worden samengevoegd. Het resultaat: zeer gedateerde ouderwetse folkrock met de whistle voor de melodie en gitaar/bas/drums voor het ritme. Niet meer van deze tijd.

Als bonustrack een experimenteel nummer. Nou ben ik niet vies van experimenten, integendeel, maar het nummer "Quiet Mix" is echt een irritant techno-ambient nummer zonder kop of staart. Een zeer beroerde remix (door FoxxB) van het nummer La Feé (te beluisteren via de site www.morenn.com).

Mijn uiteindelijke oordeel over de band stel ik nog even uit. Ik wil ze wel eens aan het werk zien op Folkwoods.

Paul - Waardering mager zesje.