Sido Martens:

Drummer Gerry Conway op trouwpartij

Mooiste Muziek Moment?
Wat me helder voor de geest staat en prettig in de oren naklinkt: het optreden van Fairport Convention in Grolloo op 7 november, ter gelegenheid van de trouwpartij van Koen en Renate Hottentot. Niet eens zozeer Fairport als geheel, dat eerlijk gezegd toch wel heel erg drijft op resultaten behaald in een grijs verleden, maar wat heb ik genoten van drummer Gerry Conway. Die kleine, bescheiden, kalende en grijze drummer: iedere klap doordacht, iedere aai op een bekken weloverwogen, iedere gepassioneerde stamp op het basdrumpedaal getimed en raak. Ik was al fan van de goede man ten tijde van Fotheringay, nu dan eindelijk en eigenlijk toevallig mocht ik hem zien en vooral horen. Een genot. Die mimiek: elke tik ontlokte een subtiele gelaatsuitdrukking, alsof hij niet alleen klappen uitdeelde maar ze zelf ook voelde en er van genoot, ja, in ons allemaal schuilt de masochist. Juist in de complexe, snelle jigs & reels-achtige jachtige instrumentaaltjes excelleerde Conway. Zijn spelplezier spatte met het zweet en splinters hout van de vellen af de zaal in om verder door de donkere Drentse nacht heerlijk na te galmen tot de stilte de adem inhield in afwachting van de volgende onnavolgbare roffel.

Beste cd 2003?
Koop zelden cd's. Waarom? Kan slecht kiezen, onbewust bang voor beïnvloeding, gigantisch aanbod, bomen en bos, korte spanningsboog, extreem kritisch, suffe oude man, vroeger alles beter? De therapeut mag het zeggen.

Verwachtingen 2003?
In januari presenteer ik in Leeuwarden mijn nieuwe cd 'Eiland', in eerste instantie in een oplage van 100, maar het Friese independant label Marista, eigenaar Marius de Boer (Reboelje), bood aan de cd in een grotere oplage te persen en tevens de distributie en promotie te verzorgen. Geen onaantrekkelijk voorstel dat ik dan ook omarmd heb, daar verwacht ik komend jaar dus iets van.
'Eiland' is al uit en is dan ook al verkrijgbaar.