Reinout Keymolen (coördinator 't Smiske - Asse):

Blote Liedjes in grootvaders werkplaats

Als ik moet kiezen voor 2003:
Dan herinner ik me dit jaar vooral de broze liedjes van Eva De Roovere en Gery de Mol met hun kleine blote liedjes in de Handelsbeurs in Gent en bij ons (in mijn grootvaders werkplaats) in 't Smiske in Asse.
Ook een figuur zoals een Raymond vh Groenewoud blijft met zijn teksten - en met de sax van Bertus is van hetzelfde kalieber - raken en soms voelen dat die er-klak-opzit. Goh zou het zelf niet beter kunnen gezegd hebben of -voor de sax- zelf niet beter uitgejankt kunnen hebben.
Muzikaal was het concert van Berroguetto op Dranouter zeker een toffe kennismaking voor een groep die ik al jaren op ceedees 'adoreerde'.

Ah en nog iets, eigenlijk amuzeer ik me telkens enorm goed als ik mee naar een optreden van Aedo ga. En da's niet alleen omdat ik zo fier ben dat mijn broer(tje) meespeelt. Maar noem het een beetje broederliefde (goh dat zal hij wel graag lezen).

Voor 2004:
Hoop ik vooral dat er groepen opkomen (misschien zoals Fluxus) die ook zang en tekst in hun optreden inlijven. De Vlaamse Folk-groepen blijven nog teveel hangen in de instrumentale muziek en in instrumentbeheersing.
Er is trouwens een opmars van nieuwe Nederlandstalige Rock- en andere hardere liedjesmuziek merkbaar. Hopelijk met veel blijvers.

groetjes
Reinout Keymolen

coördinator 't Smiske - Asse