Jankobus getergd door Folkwoods-recensie van Folkforum.nl

Na Folkwoods schreven Henk en Paul recensies voor Folkforum.nl. Niet elke muzikant of groep kwam er even goed vanaf. Paul maakte bijvoorbeeld korte metten met Jankobus Seunnenga en de Mult. Samenleving. Dat viel bij de betreffende muzikant niet in goede aarde. Eerst even het stukje van Paul over J.:
…Jancobus Seunnenga en de Multiculturele Samenleving is zo' n beetje het allerslechtste wat ik deze zomer op de verschillende festivals tegenkwam. Ongelooflijk dat een dergelijke act op Folkwoods uitgenodigd wordt. Misschien op basis van zijn Pigmeat verleden. Geen sprankje originaliteit te ontdekken in deze set. Het publiek had het blijkbaar ook snel in de gaten getuige de spaarzame respons…

Hier de reactie van Jankobus:

Geachte redactie,
Zoals uit de recensie van ene Paul blijkt heeft het beste figuur slechts het begin van de set van Jankobus (overigens met een "K", Paul) Seunnenga en de Mult. Samenleving gezien. Wegens problemen met het versterken van de klassieke gitaar verliep het eerste gedeelte van het concert nogal chaotisch. Gelukkig waren we nog zo flexibel om de rest van het concert af te maken op de c.&w.-gitaar. Helaas was er toen al een gedeelte van het publiek vertrokken. Het publiek dat bleef werd steeds enthousiaster.
En zowaar Paultje: We mochten helemaal niet stoppen. We moesten zowaar toegiften geven. Maar dat heb jij natuurlijk allemaal gemist omdat jij je ergens anders misschien liet vollopen. Ik zeg altijd maar zo, Paultje is waarschijnlijk al een echte recensent. Aan een paar nummers heeft hij al genoeg. Oja, toen we klaar waren zei één van de organisatoren nog: Nou, ze waren wel enthousiast, he.

Het beste,
Jankobus zelf.