Folkforum-lezers van harte welkom op Triskell Festival

Gisteren berichtten wij over het Triskell Festival dat op zondag 24 augustus plaats heeft in het Limburgse Merkelbeek. We kregen van de initiatiefnemers Paul en Fietje Baten een alleraardigste reactie met een bijzonder voorstel. Eerst de essentie van hun reactie en daarna het antwoord dat wij terug mailden.

Dank voor jullie reactie.
We hebben t.a.v. Folkforum het volgende idee, waarvoor we graag jullie reactie horen.
Het festival is eigenlijk op uitnodigingsbasis, waarbij we in cirkels werken. Ik nodig uit die mensen die ik graag op mijn verjaardagsfeestje zie, en die mensen nodigen weer diegenen uit die zij op hún verjaardaagsfeestje zien. Zo krijgen we mensen die we kennen en waarvan we weten dat ze de muziek en de bijbehorende sfeer leuk vinden.
Nu krijgen we steeds meer vragen van mensen daarbuiten om ook uitgenodigd te worden. We willen hier graag medewerking aan verlenen (tot het aantal van 400 bezoekers want meer willen we niet hebben omdat dit nadelig is voor de sfeer) maar we stellen de muziek voorop dus zouden we graag bezoekers willen ontvangen die specifiek dáár voor komen (en niet voor het drinken en lallen aan de bar). Nu overwegen we om maximaal 100 kaarten beschikbaar te stellen voor mensen die zich via folkforum.nl aanmelden. We gaan er van uit dat dit de gedreven folkies zijn voor wie een dergelijk festival een muzikaal genoegen is, en die de culinaire randvoorwaarden dankbaar maar niet exessief aanvaarden. Wat vinden jullie van dit idee. Als jullie het wat vinden mag je het zo op de site zetten, met de voorkeur om kaarten via de mail of via de overboeking op de postgiro te bestellen (zie rubriek festivals 16/07/03, red.). Als je het niks vindt, ook prima. groet, Paul

Onze reactie:

Hoi Paul en Fietje,
Wat een sympathiek gebaar. Lezers van folkforum.nl zijn ongetwijfeld échte muziekliefhebbers, maar ik kan niet uitsluiten dat ze ook graag in de buurt van een lekkere bar vertoeven... wel zal 't zo zijn dat ze ongetwijfeld een hekel hebben aan gelal dat een luister-concert kan verstoren. Overigens lijkt het mij stug - hoewel het heel complimenteus zou zijn - dat er honderd mensen via folkforum.nl in Merkelbeek terecht komen. We halen tegenwoordig gemiddeld inderdaad zo'n honderd hits per dag, maar daar zitten vast lezers tussen die al genoten hebben van eerdere edities van jullie mooie Triskell-festival.
We zullen jullie aardige voorstel op de site vermelden inclusief onze reactie, dan weet iedereen hoe het ervoor staat. Graag tot 24 augustus.
groet, Henk FF