Recensie over Liam O'Flynn stoort organisator

Hoewel de volgende reactie ruim twee maanden komt nadat we de recensie over het concert van Liam O'Flynn publiceerden, vinden we het meer dan de moeite waard om alsnog te plaatsen. De betreffende recensie is in het archief te vinden onder archief O.

Geacht forum,
Het is voor mij ongebruikelijk om op welke recensie dan ook te reageren. Voor deze keer maak ik een uitzondering. Het is een ieders recht om zijn mening te uiten op welk concert dan ook. Feit is dat het een persoonlijke mening blijft. Een recensie moet naar mijn mening niet alleen een persoonlijk verhaal worden, maar ook een indruk geven hoe het publiek de voorstelling heeft gevonden. dat mis ik echter.
Als organisator van Liam's tournee in Nederland stoor ik me aan een aantal citaten wat volgens mij niets te doen heeft met de muziek. Hier volgt er zo een:
Bij McGlynn kon er een paar jaar geleden op de Celtic Night in Lommel nog een lachje van af, maar nu zat hij als een zoutzak op het podium. Teveel gegeten? Dat ze de weg naar het Muziekcentrum niet snel genoeg konden terugvinden, en dus vijf minuten te laat begonnen, geeft wat dat betreft te denken.
Wat heeft dit in vredesnaam met de kwaliteit van de muziek te maken? Het lijkt meer op een persoonlijk beoordelen van mensen. Het feit dat we tijdens en na de tournee uitsluitend positieve reacties hebben gekregen n.a.v. zijn concerten zegt voldoende.
Het zal niemand interesseren maar de cd verkoop tijdens Liam's concerten was ENORM. Tijdens zijn 10 concerten zijn er ruim 700 cd's verkocht. Een bewijs dat hij en zijn band vele mensen wel heeft kunnen aanspreken.
Uiteindelijk beslist het publiek of zij een concert wel of niet mooi vinden. Dat neemt niet weg dat zij niet beoordeeld mogen en kunnen worden. Maar begeef je zelf ook niet op glad ijs om opmerkingen te maken die niets te doen hebben met de muziek.
Vriendelijke groet, Peter Boone
Peter Boone Music Promotions/Productions Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.