Liam al langer gladjes
Ik heb Liam's laatste tour overgeslagen, maar z'n optreden op het laatste Vlaardingen festival beloofde al niet veel goeds. Het begon zo leuk met een Galicische instrumental, maar de rest viel me zwaar tegen. Veel TV/film- tunes en inderdaad te glad spel.. Mary Black sla ik ook over om ongeveer dezelfde reden (terwijl ze zo fantastisch kan zingen).
Ik ben zelf verder nog wat negatiever dan Pieps.. Met de Kila concerten heb ik me uitstekend vermaakt, Broderick op het Zwolle fest ook en Altan in de Melkweg (geen stoelen) was ook fantastisch, maar Patrick Street op Dranouter viel me tegen. Had vrienden meegenomen, omdat ze een paar jaar geleden in Cork zo goed waren, maar moest toegeven dat hun Dranouter optreden weinig geinspireerd was (ok, tenminste geen knieval voor de commercie).
Heb trouwens de Corrs per ongeluk wel eens gezien op een festival en kan melden dat ze er van dichtbij ook niet verkeerd uit zien (verdenk ze er van dat ze wel degelijk kunnen spelen..) Ben woensdag speciaal naar 013 afgereisd voor de nieuwe cdpresentatie: "Bar" van We-nun Henk en dat was het meer dan waard. Erg leuk en keigave sfeer ;) De kleine zaal was propvol met jong en oud publiek. Folk leeft in Tilburg! 'K ga natuurlijk ook weer naar het Gipsy feest, alswas het maar voor de return van Taraf Borzo (ook tip dus ;)
http://www.we-nunhenk.nl
http://tarafborzo.free.fr
http://folk.twente.org

Grtn, Ernie (van Folkclub Twente, maar natuurlijk op persoonlijke titel)