Een recensent verwoordt zijn eigen ervaring. Dat die niet altijd strookt met die van andere concertbezoekers blijkt uit de reactie van Jan Oosterlee op onze recensie over het Fidder Folkfestival in Zwolle. De Oysterband werd door ons, volgens Jan, ten onrechte ‘saai en gadateerd' genoemd.

Hier de reactie van Jan:


Beste Paul en Henk,
Heel bijzonder dat jullie de Oysterband ongeïnspireerd en gedateerd vonden, misschien toch al te veel onder invloed van de Guinness?

Ongeïnspireerd en saai was het Zwolse publiek wat op 15 meter afstand met de handen over elkaar of in de zakken stonden toe te kijken. John Jones deed nog zijn uiterste best om de zaak wat in beweging te krijgen en aan het eind stapten toch een aantal bezoekers over hun gene? heen en lieten zich een beetje overhalen mee te zingen met de band.

Jammer dat bands die behalve aanstekelijke muziek ook tekstueel nog iets te melden hebben (sommige boodschappen blijven actueel helaas in deze wereld) niet op hun volgens mij juiste waarde geschat worden. Als ik alleen stond, zou ik mezelf afvragen waarom ik denk dat het een van de beste livebands is die ik ooit gezien heb (en ik kan jullie verzekeren dat ik het nodige gezien heb en de nodige muziek verzameld heb), maar gelukkig heb ik de Oysters zowel in Engeland, Duitsland en Belgie gezien en geeft ook de dvd over hun 25 jarig bestaan een goed beeld van hoe 'saai en gedateerd' ze zijn.

Ik zou zeggen nemen jullie nog lekker een Guinnes en haal de Oysters maar niet meer naar Zwolle. Ik rijd liever wat verder naar bv. Duitsland om in de juiste ambiance te kunnen genieten van de Oysterband.
Beetje vreemd gezicht ook dat folkbands die polka's, jigs en reels komen spelen het moeten doen met een publiek dat weggezakt zit in de pluche stoeltjes en nauwelijks reageren op de op zich prima bands.
Bij het optreden van North Cregg moest het bandlid zelfs uit gaan leggen dat hij een grapje maakte.
Misschien de Zwolse volksaard?

Groeten,
Jan Oosterlee