Frank Fairfield blijft een mysterie. In de 132e editie van New Folk Sounds, die vorige week op de deurmat lag, spreekt Luther Zevenbergen met de Amerikaanse banjo- en fiddlespeler die recht uit de jaren 30 van de vorige eeuw lijkt te zijn weggelopen.

Maar met traditie heeft het niet zoveel te maken, aldus Fairfield, dit is gewoon het Englestalige repertoire dat iedereen kent.

Harry Niehof ging Van Middelsom noar Madrid en kwam terug vanwege zijn Groningse liedjes. Joop van den Bremen sprak met hem over zijn theaterprogramma en zijn nieuwe `spaigelploat' Golf noa Golf.

Verder bevat NFS ondre andere een artikel over Guy Béart, een bijna vergeten Franse chansonnier die na 15 jaar een nieuwe cd uitbrengt, een interview met Harm Goslink Kuiper over zijn zelfgebouwde instrumenten en zijn nieuwe solo-cd Stil Leven, een interview met de Poolse professionals van Čači Vorba die na vijf jaar hun vleugels willen uitslaan naar West-Europa. een terugblik op het Brabantse meesterwerk Ptazzi van Dommelvolk, een interview met een de nieuwe enrgieke balfolkgroep Volt! en een heleboel cd-besprekingen.

Voor de volledige inhoudsopgave en abonnementen, zie www.newfolksounds.nl.