Nobody Knows - Morgen, Kinder, und übermorgen auch
Nobody Knows - Morgen, Kinder, und übermorgen auch
Eine neuverpackte Weihnachtshommage - www.nobodyknows.de

Het jaar loopt op z'n eind, tijd voor een kerstplaat. Maar ondanks songtitels als Winterlied, Oh, Tannenbaum en Jingle Bell Rock is Morgen, Kinder, und übermorgen auch van de folkrockers uit Tangermünde geen dertien-in-een-dozijn-kerst-cd. De kerst van Nobody Knows beantwoordt ook niet aan de gebruikelijke idylle: de kerstboom vliegt in brand, het eten brandt aan, en tante kan vanwege autopech niet komen en uiteraard ligt er geen sneeuw, maar `fröhlich soll die Weihnacht sein'.

Naar eigen zeggen maakt de band postmoderne, bundesrepublikanische Folklore mit nordwesteuropäischer Note und ostokzidentaler Rhythmik. Niet echt in een hokje te stoppen, dus, en het is ook lang niet allemaal folkrock wat ze doen, zelfs als ze een `klassiek' folkliedje spelen. Are Ye Sleeping Maggie van de Schotse dichter Robert Tannahill en bekend in de uitvoeringen van The Tannahill Weavers en Dougie MacLean, wordt door de langzame, diepe zang bijna een hardrock-ballad.

Op de kreet `Oh Tannenbaum' na, heeft het gelijknamige nummer niets met de overbekende ode aan de dennenboom te maken. Gelukkig maar. Andere melodie en tekst, in het Duits en plattdeutsch, en na een wat plechtstatig begin mondt het uit in een zomers reggae-ritme.

Al met al een leuke, gevarieerde cd, grotendeels ook na 25 december nog draaibaar.