In Nashville staat de Compass Sound Studio. Daar namen de Amerikanen Liz Carroll (fiddle) & John Doyle (gitaren, bouzouki, mandola) hun cd Double Play op en de Schotse gitarist Tony McManus speelde er 15 nummers op even zoveel verschillende gitaren. Die zijn verschenen op het album The Maker's Mark.

tony mcmanus - the makers mark
Tony McManus - The Maker's Mark (The Dream Guitar Sessions) - Greentrax CDTRAX331 / Music & Words

De Schot Tony McManus heeft van kinds af aan twee liefdes: akoestische gitaar en traditionele muziek. In 2002 werd zijn album Ceol More genomineerd voor zowel de BBC Folk Award als de Scottish Traditional Music Awards. Voor The Maker's Mark (2008) werkte hij samen met Paul Heumiller van Dream Guitars. McManus bespeelt 15 verschillende gitaren, de namen van de bouwers met een korte bio, gebruikte houtsoorten en stemming staan in de inlay vermeld. Er wordt voornamelijk traditioneel Schots werk gespeeld, met een paar uitstapjes over de grens waaronder een Roemeense doina, Italiaanse barok of een Canadese reel.
Website: www.tonymcmanus.com.

liz carroll and john doyle - double play
Liz Carroll & John Doyle - Double Play - Compass Records 7 4502 2 / Music & Words

Liz Carroll is diverse malen in haar carrière als fiddler onderscheiden, in 2000 werd ze uitgeroepen tot Irish Traditional Musician Of The Year door de Irish Echo. Het merendeel van wat ze speelt bestaat uit eigen composities. Gitarist en zanger John Doyle is oprichter van de bekende band Solas, maar ging later zijn eigen weg. Hij speelde al met haar op twee van haar solo cd's en vervolgens besloten ze hun krachten te bundelen op Double Play. Snelle jigs en reels worden afgewisseld met melancholieke klanken, eigen werk wordt gecombineerd met traditionals. De liedjes komen uit boeken met verzamelde folksongs en worden aan instrumentalen gekoppeld (Down At The Wakehouse aan The True Love Of My Heart van Carroll en The Hare's Lament aan Pat Mahon's Jig).
Website: www.lizcarroll.com.