asleep at the wheel - still the king
Asleep At The Wheel - Still The King: Celebrating The Music Of Bob Wills and his Texas Playboys - Proper Records PRPCD127P

Western Swing is een mengsel van cowboymuziek, polka, folk, dixieland jazz, blues en uiteraard swing. Als je het lijstje deelnemende muzikanten ziet is Still The King dan ook voor diverse liefhebbers de moeite waard: The Avett Brothers, Old Crow Medicine Show, Pokey LaFarge, Willie Nelson, Buddy Miller, Carrie Rodriguez, het zijn bekende namen in alt.country en americana. Zij brengen samen met nog een stel gasten en de groep Asleep At The Wheel onder aanvoering van Ray Benson een ode aan de King of Western Swing, Bob Wills (1905-1975). Met zijn begeleidingsband Texas Playboys (waar muzikanten Leon Rausch en Billy Briggs nog lid van waren) werd hij de eerste superster in de Western Swing en haalde met name eind jaren ’40 van de vorige eeuw, als de populariteit van het genre zo’n beetje op zijn hoogtepunt is aanbeland, diverse topnoteringen in de hitlijsten.

Asleep At The Wheel werd eind jaren ’60 opgericht en houdt het genre sindsdien springlevend. De groep won inmiddels 9 Grammy’s.

Deelnemende muzikanten aan Still The King:
Leon Rausch
Amos Lee
The Avett Brothers
Lyle Lovett
Merle Haggard & Emily Gimble
Kat Edmonson,
Old Crow Medicine Show
Pokey LaFarge
Willie Nelson & The Quebe Sisters
The Time Jumpers
The Del McCoury Band
George Strait
Elizabeth Cook
Brad Paisley
Buddy Miller
Carrie Rodriguez and Emily Gimble
Robert Earl Keen
Jamey Johnson
The Devil Makes Three
Katie Shore
Tommy Emmanuel, Brent Mason & Billy Briggs
Shooter Jennings, Randy Rogers & Reckless Kelly

Releasedatum: 2 maart 2015